Tikirak rakentaa uimahallin laajennuksen

2
Tälle paikalle rakentuu uimahallin uusi allasosasto. Rakennussopimuksia tutkivat halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela, Tikirakin toimitusjohtaja Jouni Walden, uimahallin toimitusjohtaja Paula Liinamaa ja A-Insinöörit Rakennuttamisen edustaja Matti Nisukangas.

Uimahallin laajennuksen rakentaminen alkoi varhain tiistaiaamuna työmaa-aitojen pystytyksellä. Laajennuksen pääurakoitsija on kangasalalainen Tikirak Oy.

Kolme rakennusliikettä jätti  määräaikaan mennessä tarjouksensa pääurakasta. Koko urakan loppusumma oli lopulta 2,3 miljoonaa, noin 400 000 euroa enemmän hankesuunnitelmavaiheessa oli arvioitu.

Uimahalliyhtiö käytti hankesuunnitteluun liittyvässä kustannuslaskennassa apuna ulkopuolista, oululaista yhtiötä. Halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela ei ole tyytyväinen suunnitteluvaiheen kustannuslaskentaan.

– Siellä ei ollut ammattitaito kohdallaan. Laajennuksen rahoitus on kuitenkin kunnossa, joten hanke ei tästä vaarantunut, Salmela toteaa.

Laajennus rakennetaan Lahdentien rampin puoleiselle sivulle. Maaperän heikko kantavuus laajennusosan alla oli yllätys hankkeen suunnittelijoille.

– Myös tämän asian huomioiminen urakkalaskennassa toi merkittäviä lisäkuluja, toimitusjohtaja Paula Liinamaa sanoo.

Tikirak ei ole aikaisemmin rakentanut uimahallin allasosastoja, mutta yhtiöllä on runsaasti kokemusta paikalla valettavien, painavien rakenteiden tekemisestä.

– Tämä on vaativa kohde, mutta otamme siihen hyvät tekijät. Allasosaston rakentaminen vaatii paljon käsityötä, mikä vaikutti myös hintaan, toimitusjohtaja Jouni Walden arvioi.

Osa uimahallin ja Myllystenpohjantien liikekiinteistön välissä sijaitsevista parkkipaikoista jouduttiin poistamaan käytöstä. Uimahalliyhtiö osoitti pysäköintipaikkojen haltijoille uudet paikat muualta hallin alueelta.

Lisäksi työmaaliikennettä varten rakennetaan erillinen tieliittymä Tampereentieltä Myllystenpohjantien liikekiinteistön takaa.

Ely-keskus on suhtautunut liittymään myönteisesti, eivätkä naapurit vastustaneet aietta.

– Tämä on alueen turvallisuuden kannalta tärkeä asia. Alueella liikkuu muun muassa lapsia ja siksi on tärkeää, että työmaaliikenne ohjataan omaa tietä pitkin, Heikki Salmela painottaa.

Tikirak pitää pääurakoitsijana hankkeen langat käsissään. Sen lisäksi hankkeessa on lukuisia muita aliurakoitsijoita.

– Meidän väkeä täällä on töissä keskimäärin kymmenen henkeä. Määrä vaihtelee hankkeen eri vaiheissa, Walden sanoo.

 

UIMAHALLILAAJENNUKSEN TEKIJÄT

  • Pääurakka Tikirak Oy
  • Aliurakoitsijat Putkiliike P. Nuora, Novasähkö, Ilmastointi- ja Peltityö Partanen, Suomen Allaslaite, Finsafe Turvapalvelut, Pirkanmaan Käyttölukko, Caverion
  • Valvonta Herttuan Kiinteistöpalvelu, DI Pekka Sepponen
  • Pääsuunnittelu Arkkitehtitoimisto ArkMILL Oy

 

 

2 kommenttia

  1. Eivät ole asukkaat aikanaan Tykkitiellä olleet tyytyväisiä kun ilmeisesti kehoitettu olemaan asumiskelvottomista itiöasunnoista hiljaa ja myymään ne vähin äänin eteenpäin. Mieleeni tulee rikoslaista kohta TÖRKEÄ PETOS.

    Joku pieni lapsi voi sairastua vaikka kuolemanvakavasti tuollaisessa homepommiluukussa ja kuolla keuhkosairauteen…

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.