Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Tilastointi auttaa poliisia riskiarvioinnissa

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 16.2.2016 kello 8.00

Marraskuusta lähtien poliisi on tehnyt tietojärjestelmäänsä merkinnän, jos turvapaikanhakija on ollut jollain tavalla osallisena rikoksessa.
Tupa-nimikkeellä kulkeva merkintä tehdään kaikissa tapauksissa. Myös silloin, kun turvapaikanhakija rikoksen uhri.
Merkinnän tekeminen on poliisille tärkeä työkalu. Se auttaa poliisia muodostamaan kuvan siitä, miten paljon turvapaikanhakijat tekevät rikoksia.
Lukujen avulla kansalaisille saadaan luotettavaa tietoa tilanteesta. Oikean tiedon tuottaminen on välttämätöntä kaikkien osapuolten kannalta.
Varsinkin netissä liikkuu tällä hetkellä paljon tietoa, joka ei perustu faktaan ja on omiaan lisäämään hämmennystä asian ympärillä.

Kangasalla tehdyistä rikoksista tupa-merkintä löytyy kaiken kaikkiaan seitsemästä eri rikosnimikkeestä.
Tutkinnassa ovat törkeä pahoinpitely, pahoinpitelyn yritys, hautarauhan rikkominen, muu tutkinta, uskonrauhan rikkonen, törkeän pahoinpitelyn yritys ja lievä pahoinpitely.
Lukumääräisesti tutkinnassa on kahdeksan rikosta. Tieto on peräisin poliisin tietojärjestelmästä.
Kuten ylikonstaapeli Jarmo Bister sanoo toisaalla tässä lehdessä, rikoksien määrä ei ole Kangasalla kasvanut dramaattisesti.
Poliisin käsiä sitoo enemmän erilaiset tilanteet, joita Kaivannossa joudutaan selvittelemään. Työturvallisuussyistä näille keikoille mennään usean partion voimin.

Poliisin on tärkeää näkyä Kaivannon arjessa muulloinkin kuin varsinaisia rikoksia selvittelemässä.
Tämän vuoksi on hyvä, että poliisihallinnossa ei viimeisimpien tietojen mukaan suunnitella Kangasalan poliisiaseman lakkautusta.
Virka-asuinen poliisi viestittää parhaimmalla mahdollisessa tavalla siitä, mikä on Suomessa virkavallan rooli, miten poliisi toimi ja miten se ennen kaikkea ei toimi.

Meillä kansalaisilla on myös omat velvollisuutemme. Jos joudumme rikoksen uhriksi, oli tekijä kuka hyvänsä, siitä pitää tehdä ilmoitus.
Asia ei ratkea sillä, että epäilystä huudellaan sosiaalisessa mediassa.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös