Timo Keskisen vaalityö on kestänyt jo yli 50 vuotta

0
Timo Keskisen viettää vapaa-aikaansa pääasiassa kokoushuoneissa. Mieli lepää kuitenkin koirakavereiden kanssa lenkkeillessä.

Suoramalainen myyntijohtaja, valtuutettu Timo Keskinen ei usko hokkuspokkus-temppuihin. Hän luottaa, että vuosien varrella ihmisten kanssa tapahtuneet kohtaamiset ratkaisevat huhtikuun eduskuntavaalien tuloksen.
– Osallistun totta kai vaalitapahtumiin, mutta pääosa työstä on jo tehty. Minun vaalityöni on kestänyt 51 vuotta.
Sinänsä tilaisuuksissa käyminen sopii kulkemaan tottuneelle miehelle. Vuositasolla auton matkamittariin pyörähtää 60 000, kun myyntijohtaja matkaa kotoa työpaikalleen Vantaalle.
Vaikka Keskisellä on asunto työpaikan lähellä, lukuisat luottamustoimet ajattavat hänet usein myös viikolla kotiin Kangasalle.

Keskinen on aktiivinen reservinupseeri. Tästä syystä ei ole yllättävää, että yksi hänen tärkeistä vaaliteemoistaan on rohkeus edistää turvallisuutta. Se pitää sisällään maanpuolustuksen, mutta yhtä lailla myös arjen turvallisuuden.
– Minulle tämä tarkoittaa yhteisöllisyyden vahvistamista. Se luo turvaa, kun kuuluu johonkin porukkaan.
Bisnesmaailmasta Europcar Autovuokraamon myyntijohtajan mieleen nousee ajatus rohkeudesta luoda kasvua. Työllistämisen pitäisi olla kaiken kaikkiaan helpompaa. Erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä olisi hänen mielestään mahdollista synnyttää lisää työpaikkoja.
Keskinen uskoo, että valtiontalous oikenee ainoastaan sillä, että tehokkuutta lisätään ja ihmisiä saadaan työllistettyä mahdollisimman paljon.
– Valtionhallinnossa on paljon päällekkäisiä toimintoja esimerkiksi Kelassa ja TE-toimistoissa. Lisäksi virkamiesportaassa puuhastellaan monenlaisten minikilpailutusten parissa, mikä vie ihan tolkuttomasti aikaa.
Veropohjaa pitää Keskisen mukaan laajentaa työllistämällä. Hän ei kuitenkaan usko, että ansiosidonnaisen päivärahan leikkaaminen saa ihmisiä töihin.
– Mitä se auttaa, jos ei ole töitä? hän kyseenalaistaa.

Kristillisdemokraattien kannatus on ollut Kangasalla perinteisesti muuta maata korkeampaa. Edellisissä eduskuntavaaleissa vuonna 2011 kristilliset saivat koko maassa neljä prosenttia äänistä, Kangasalla peräti 10,2.
Puolueella on näissä vaaleissa kaksi kangasalalaista ehdokasta. Keskinen ei näe tässä ongelmaa, sillä leveällä haravalla saadaan kerättyä puolueelle enemmän ääniä. Läpimenoa Keskinen ei myöskään pidä täysin mahdottomana.
– Meillä on Jussilan Jorman kanssa kuitenkin ihan erilaiset profiilit. Toisaalta nyt, kun ei ole vaaliliittoja, läpi saatetaan mennä hyvin alhaisellakin äänimäärällä.
Keskinen on nyt ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa. Mikäli kristilliset ovat mukana hallitusneuvotteluissa, hän toivoo, että sinne ei lähdetä kynnyskysymykset edellä.
– Jos kaikilla puolueilla on jokin kynnyskysymys, se tarkoittaa heti kahdeksaa asiaa, jota ei edistetä. Sen sijaan pitää miettiä asioita, joita edistetään.

Jussila kysyy Keskiseltä

Ehdokas Jorma Jussila haluaa kysyä Timo Keskiseltä, miksi tämä olisi hyvä kansanedustaja?
– Ajattelen enemmän ihmistä kuin rakenteita.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.