Toiminta Ruutanan päiväkodissa jatkuu

0
Tutkimukset Ruutanan päiväkodin sisäilmaongelmista jatkuvat.

Ruutanan päiväkodin vanhemmat saivat keskiviikkona tiedotteen, jonka mukaan päiväkodin toiminta loppuu 1.8. ja vanhemmat voivat hakea lapselleen siirtoa toiseen päiväkotiin. Lakkautuksen syyksi mainittiin sisäilmaongelmat. Tiedotteessa kerrottiin myös, ettei kaupungin investointisuunnitelmassa ole rahavarausta rakennuksen peruskorjaukseen.

Asiasta ehdittiin pitää tiedotustilaisuus myös henkilökunnalle.

Varhaiskasvatuksen johtajan lähettämä tieto on kuitenkin väärä, ja se oikaistiin vanhemmille välittömästi.

– Viranhaltijoiden viestinnässä on valitettavasti tapahtunut virhe ja väärinkäsitys siitä, mitä talousarvion käsittelyn yhteydessä on päätetty. Pahoittelen tilannetta, kaupunginjohtaja Oskari Auvinen selvittää.

Auvisen mukaan Ruutanan päiväkodin kohdalla toimitaan vakiintuneen käytännön mukaisesti.

– Kun kiinteistössä havaitaan sisäilmaongelmia, asia tutkitaan, tehdään selvitys tarvittavista toimenpiteistä ja laaditaan niille kustannusarvio. Sen jälkeen on johtopäätösten aika.

– Jos korjauksia tarvitaan ja toiminta rakennuksessa jatkuu, rahaa varataan talousarvioon sellainen summa, että rakennuksessa on terveellistä ja turvallista olla, kaupunginjohtaja sanoo.

Päiväkodissa on jo aiemmin tehty tutkimuksia. Niiden perusteella terveysviranomainen totesi, että sisäilmasta aiheutuva terveyshaitta on todennäköinen. Tilat ylipaineistettiin viime vuoden lopussa, ilmanvaihtoa lisättiin ja osastoille laitettiin ilmanpuhdistimet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.