”Toivon, että sotkijat muistaisivat, millaista päiväkodissa on leikkiä pihamaalla ” – Vatialan ja Suoraman päiväkodit ovat kärsineet ilkivallasta

0
Varhaiskasvatusyksikön johtaja Katri Jaakkola Suoraman päiväkodilta sanoo, että perheet eivät enää illalla uskalla tulla leikkimään päiväkodin pihamaalle.

Suoraman ja Vatialan päiväkotien pihoilla on tehty erilaista ilkivaltaa, kuten roskattu ja sotkettu paikkoja, kesän ja syksyn aikana.

Varhaiskasvatusyksikön johtaja Katri Jaakkola Suoraman päiväkodilta kertoo, että nuoriso viettää aikaa iltaisin päiväkodin pihalla.

– Yksi leikkiteline on rikottu, mutta asia on soviteltu asianosaisten kanssa.

Vatialan päiväkodin varhaiskasvatusyksikön johtaja Mari Järvenpää sanoo, että pihoilla on ollut nuuskamällejä, roskia ja lasinsiruja. Vatialassa päiväkodin pihaa on käytetty mopoautojen ja mopojen kokoontumisiin.

– Pihalla on sytytetty myös pieniä tulipaloja, jotka eivät ole onneksi päässeet leviämään. Kiinteistönhoitaja on käynyt läpi piha-alueet. Vanhemmat ovat siivonneet viikonloppuisin aluetta, Järvenpää kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on paivakoti-roskat-1024x683.jpg

Suoraman päiväkodin pihaa on roskattu.

Molemmissa päiväkodeissa pihamaa tarkistetaan aina ennen lasten menemistä ulos leikkimään. Kummankaan pihalla ei ole tapahtunut vahinkoja lapsille tai heidän perheilleen.

– Toivon, että sotkijat muistaisivat, millaista päiväkodissa on leikkiä ulkona. Toivoisin vanhempien keskustelevan nuorten kanssa, jos nuoret ovat olleet päiväkotien alueella viettämässä aikaa, Järvenpää muistuttaa.

– Ohjeistaisin nuoria, että roskat laitetaan roskikseen tai viedään kotiin. Pulloja ei rikota pihoihin, Jaakkola toteaa.

Hän kertoo kuulleensa, etteivät vanhemmat lapsineen uskalla käyttää leikkialueita iltaisin, jos näkevät nuorisoporukan viettävän siellä aikaa.

Viimeisen viikon aikana ilkivalta on vähentynyt todennäköisesti viilenneiden ilmojen vuoksi. Suoraman päiväkodin pihamaalle on asennettu myös valvontakamera.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.