Tomi-Pekka Heikkilä ampui miesten triplamestariksi – Ida Heikkilä tehtaili Suomen ennätyksiä

0
Tomi-pekka, Ida ja Sami Heikkilä rikkoivat joukkueiden Suomen ennätyksen 50 metrin sekajuoksuilla. Kuva: Mika Heikkilä
Tomi-pekka, Ida ja Sami Heikkilä rikkoivat joukkueiden Suomen ennätyksen 50 metrin sekajuoksuilla. Kuva: Mika Heikkilä

Liikkuvan maalin SM-kilpailut alkoivat kangasalalaisittain komeasti lauantaina Inkoossa 50 metrin normaalijuoksuilla ja hirven kertalaukauksilla, kun Kymppi 64:n Ida Heikkilä ampui N18-sarjaan uudet Suomen ennätykset.

M- ja N-sarjojen voittoon ampuivat Oona Tenhunen ja Elli Räsänen sekä Kymppi 64:ää edustava Tomi-Pekka Heikkilä.

Liikkuvan maalin 50m normaalijuoksuilla M-sarjan mestaruuden kirjasi nimiinsä Tomi-Pekka Heikkilä tuloksella 586.

Myös joukkuekilpailussa Heikkilät dominoivat viemällä Kymppi 64:n voittoon veljeskolmikolla Tomi-Pekka, Sami ja Mika Heikkilä.

– Tekemisessä tuntui ja näki, että nyt ei ole liiemmin treenattu. Tähän tulokseen täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, kommentoi Tomi-Pekka Suomen Ampumaurheiluliiton sivuilla.

M20-sarjassa hopeaa vei Mikko Hakala (Kymppi 64) tuloksellaan 567.

Hirven kertalaukauksien tiukassa taistossa M-sarjan mitalit jaettiin vain pisteen eroilla. Voiton vei päivän tuplamestari Tomi-Pekka Heikkilä tuloksellaan 377.

Kovaa taistelua N18-sarjassa

Ensin Hämeenlinnan ampumaseuraa edustava Aino Vaittinen alitti vanhan ennätyksen pisteellä ja ampui taululle lukeman 571. Seuraavana vuoroon tullut Ida Heikkilä vei kuitenkin mestaruuden nimiinsä paukuttamalla taululle uuden ennätyksen lukemalla 578. Vaittisen tulos riitti hopeaan.

– Hitaat oli todella hyvää ampumista. Vikaan sarjaan ammuin 100p. Nopeilla hyvä tekeminen jatkui ja tulos on sen mukainen, kertoo Ida Heikkilä Suomen Ampumaurheiluliiton sivuilla.

Ida Heikkilä jatkoi ennätystehtailua myös hirven kertalaukauksilla ampumalla tuloksen 367, joka peittoaa seitsemällä pisteellä aiemman Suomen ennätyksen. Tulos riitti kultaan, ja hopeaa sai Aino Vaittinen pistein 319.

Kymppi 64:lle joukkue-ennätys

Sunnuntain kilpailussa Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) jatkoi voittokulkuaan liikkuvan maalin 50 metrin sekajuoksuissa. Heikkilä ampui toisella puolikkaalla kaikki luodit kymppiin ja lunasti voiton tuloksella 395.

M20 sarjassa Kymppi 64:n Mikko Hakala kirkasti lauantain hopean kullaksi tuloksella 381.

N18-sarja oli Aino Vaittisen ja Ida Heikkilän näytös. Ensin Vaittinen ampui Suomen ennätyksen 379. Seuraavaksi Ida Heikkilä täräytti lukemat 387, joka on N18-sarjan ja N-sarjan Suomen ennätys. Näin 19 vuotta vanha N-sarjan ennätys parani viidellä pisteellä.

Myös Kymppi 64:n joukkue rikkoi ennätyksen: kolmikko Tomi-Pekka Heikkilä, Ida Heikkilä ja Sami Heikkilä ampui yhteistuloksen 1 170, joka ylittää vanhan joukkueiden Suomen ennätyksen kahdella pisteellä. Vanha ennätys oli sekä RS:n (2011) että Kymppi 64:n (2012) nimissä.

Hirven parilaukauksien pronssin vei Kymppi 64:n Sami Heikkilä tuloksella 364 (94). Joukkuekilpailussa Kymppi 64 ylsi pronssille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.