Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Tomi-Pekka Heikkilä ampui MM-kultaa

Kymppi-64:n Tomi-Pekka Heikkilä tähtäsi upeasti maailmanmestariksi ampumaurheilun MM-kisoissa Etelä-Korean Changwonissa tiistaina. 

Uutiset - 12.9.2018 kello 12.25
Kangasalan Sanomat
Tomi-Pekka Heikkilä ampui MM-kultaa
Tomi-Pekka Heikkilä on uusi maailmanmestari.

Heikkilä otti kultaa 10 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa (20+20 ls) kahden pisteen erolla ennen Puolan Lukasz Czaplaa. Suomalaisen tulos oli 388 (194+194)

Heikkilä johti kilpailua ensimmäisten 20 laukauksen jälkeen. Kun viimeisetkin 20 laukausta onnistuivat mainiosti, oli tuuletusten vuoro. 

– Kyllä muut saavat ampua lujaa, jos meinaavat ohi mennä. Eipä ainakaan jää huono maku suuhun siitä, että olisin ampunut huonosti, Heikkilä sanoi heti kilpailun päätyttyä ampumaurheiluliiton tiedotteessa. 

Hän keskittyi pitkään ennen viimeistä laukaustaan. 

– Joo, syke oli aika korkealla, hän naurahti. 

Maailmanmestaruus oli Heikkilälle jo toinen mitali Changwonin kisoista.  Viime viikon tiistaina ja keskiviikkona mitellyissä 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksuissa hän nappasi pronssia tuloksella 587. 

Enemmänkin olisi ehkä ollut tarjolla, erinomaisesti alkaneen toiseen kilpailupäivään sattui yksi lipsahdus. Ensimmäisestä sarjasta Heikkilä nakutteli täydet 100 pistettä, mutta toisen sarjan yhdestoista laukaus osui neloseen, ja sarjan tulokseksi jäi 92 pistettä. 

Viimeiseen sarjaan Heikkilä tähtäsi taas 100 pistettä. 

– Olen niin turhautunut kuin vain voi ikinä olla. Nelonen oli tapaturma. Ote oli liian kireä ja laukaus lähti nopeammin kuin piti. Muut sarjat olivat ehjiä, Heikkilä totesi ampumaurheiluliiton tiedotteessa. 

Torstaina ammutuissa 50 metrin liikkuvan maalin sekajuoksuissa Heikkilä oli 12:s tuloksella 387 (197+190)

Liikkuvan maalin 10 metrin normaalijuoksujen kilpailu ammuttiin lauantaina ja sunnuntaina. Heikkilä aloitti hyvin, hän oli ensimmäisenä päivänä kisattujen hitaiden juoksujen jälkeen kolmantena tuloksellaan 293. 

Sunnuntaina ammutuissa nopeissa juoksuissa Heikkilä jäi terävimmän kärjen vauhdista, kun ensimmäisen sarjan tulokseksi tuli 89. Hän sijoittui lopputuloksissa yhdeksänneksi 572 (293+279) pisteellä. 

Ampumaurheilun MM-kisat Etelä-Koreassa jatkuvat lauantaihin saakka. 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös