Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Torialueelle katetaan pitkät piknikpöydät

Torialueella järjestettävä Kesäpäivän pikniklounas lähenee. Vesitehtaankujan ja Myllystenpohjantien väliselle osuudelle katetaan lauantaina pitkät pöydät, ja ideana on nauttia lounasta kiireettömästi hyvässä seurassa. Kaikkiaan mukaan mahtuu 300 henkilöä. Elinkeinoasiamies Irene Suhonen muistuttaa, että torialueelle ovat erittäin tervetulleita muutkin kuin valkoisten pöytäliinojen ääreen istuutuvat. – Mitä enemmän saamme keskustaan väkeä, sitä parempi.

Uutiset - 20.8.2017 kello 10.00
Kangasalan Sanomat
Torialueelle katetaan pitkät piknikpöydät
Kangasala tähtää lähiruuan kunnaksi. Sen kunniaksi kokoonnutaan myös yhteiseen ruokapöytään.

Pikniklounaaseen osallistuvat tuovat mukanaan omat ruuat, juomat ja ruokailuvälineet. Pöydässä on lupa nauttia alkoholia sivistyneesti, esimerkiksi lasi viiniä.Vaihtoehtona on ostaa ruokaeväät torin tarjonnasta.
– Valinnan varaa on runsaasti, muun muassa lohipaloja, pikkumuikkuja, pyttipannua, kanavokkia, rapuja, makkaraa, metsän antimia, kakkuja, jäätelöä ja ohukaisia, Suhonen mainitsee. Valmiita annoksia voi nauttia myös torilla tai napata kotiin vietäväksi.

Neljän nuoren kangasalalaisen muusikon Aestas-yhtye soittaa torilla kevyttä klassista kello 12. Luvassa on myös yllätysohjelmaa. Jaossa on Suomi 100 -ilmapalloja.Tapahtuman ideana on paitsi juhlistaa satavuotiasta Suomea, myös muistuttaa lähiruuan merkityksestä. Tapahtuma on osa Kangasalan kunnan lähiruokahanketta. VisitKangasalan Facebook-sivuilla on mahdollisuus kertoa, mitä paikallista itse pakkaisi piknikkoriin. Rekolan biodynaaminen tila puolestaan järjestää lauantaina avoimet ovet.

Kesäpäivän Pikniklounas lauantaina 26.8. kello 12–14 Torikadulla. Ohjelmaa ja ruokakojuja torilla. Vapaiden paikojen tilanteen voi tarkistaa kunnan kotisivujen kautta tai kunnanvirasto ykkösen neuvonnasta maanantaista perjantaihin kello 9–15.
Rekolan biodynaamisella maatilalla on avoimet ovet samana päivänä kello 10–15. Parvelantie 68, Raikku.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös