Torikahvilan pöydät nippuun, kahvit juodaan nyt seisten kaukana toisistaan

0
Terttu Sairala ei osannut ajatella, että kahvilavaunun vieressä olleet pöydät piti niputtaa koronarajoitusten vuoksi. Nyt ne on sidutto Sarialan isävainaan vanhalla köydellä nippuun odottamaan tulevaa. Kuva: Marja Aaltio

Terttu Sairiala sai viime viikonloppuna torikahvilan luukulle harvinaisia vieraita: pari virkapukuista poliisia marssi yllättäen luukulle.

– Yllättyin kovasti, poliiseilla ei ole tapana käydä tässä kahvilla. Kysyin kuitenkin, että iso vai pieni? Vastaukseksi sain, että pöydät pois!, muistelee Sairiala.

Torikahvilan edessä on tavallisesti muutama raskastekoinen pöytä ja penkki. Ne piti pistää kasaan. Kahvia ja ruokaa saa myydä vain mukaan, penkeillä ei saa istuskella

– Ei ollut tullut mieleenkään, etteivät pöydät saa olla paikoillaan, koska ollaan ulkoilmassa, tunnustaa Sairiala.

Sen verran raskaat vanhat pöydät ovat, ettei Terttu Sairiala saanut niitä itse liikkeelle. Hän sai seuraavana päivänä serkkunsa avuksi. Nyt pöydät ja penkit odottavat kahvilavaunun vieressä koronarajoitusten höllentymistä.

Ravintoloiden, kahviloiden ja anniskelupaikkojen aukiloloa on koronatilanteen vuoksi rajoitettu 31.5. saakka. Ruuan ulosmyynti on kuitenkin mahdollista. Sulkemisen tarkoituksena on suojata väestöä ja turvata yhteiskunnan toiminta koronavirusepidemian aikana.

Tuttu asiakas piipahtaa haastattelun lomassa luukulla ostamassa kahvia. Sairala toteaa, että kahvia riittää niin kauan kuin vettä ja kahvinpuruja on saatavilla.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.