Torin kelloseinällä voi pian nähdä ufoja: 100 kangasalalaista nuorta osallistui elävän joulukalenterin tekemiseen

0
Nuorten teokset animoi Kangasalan torille t2+r kollektiivi. Kuvassa on kollektiivin vanhempi valograffiti. Kuva: t2+r

Kangasalan pääkirjaston kelloseinä muuttuu joulukuun ajaksi animoiduksi joulukalenteriksi. Nuorten tulevaisuudennäkymiä heijastetaan animaatiovideoina Kangasalan pääkirjaston kelloseinälle joulukuun ajan.

Yläkouluissa ja lukiossa elokuusta alkaen toteutetuissa työpajoissa nuoret ovat piirtäneet omista unelmistaan ja ajatuksistaan Kangasalan tulevaisuudesta. Valotori-hankkeessa ovat toimineet yhteistyössä Kangasalan kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut, Kangasalan nuorisovaltuusto ja t2+r–taidekollektiivi.

Mediataiteilija Niko Tiaisen mukaan kuvista välittyy nuorten näkemys Kangasalan tulevaisuudesta positiivisena, kansainvälisenä ja jopa futuristisena. Teemoissa toistuvat ympäristökysymykset. Nuorten käyttämät tyylit ovat erilaisia.

– Suuri osa nuorista toivoi puhtaampaa ympäristöä ja lisää viheralueita. Toki mukana on myös ostoskeskuksia ja ufoja, Tiainen sanoo.

Piirtämiseen osallistui noin 100 nuorta, jotka piirsivät yhteensä 150 kuvaa. Nuorten kuvat heräävät eloon Tiaisen käsissä, joka kuuluu t2+r -kollektiiviin.

– Valmistan seinälle heijastettavan teoksen tekemällä piirustuksista ensin kollaaseja, jotta mahdollisimman moni nuorten kuvista pääsee mukaan. Sen jälkeen animoin kollaasit, Tiainen kertoo.

Animointityö on parhaillaan käynnissä, ja Tiainen kuvailee valmistuvaa kokonaisuutta värikkääksi, hauskaksi ja rohkeaksi.

Kalenteri pyörii Kangasalan keskustassa aamuisin kello 7–10 ja iltaisin 15–19. Päivittäin vaihtuvia animaatioita on 24. Kukin video kestää noin neljä minuuttia. Valotorin avajaiset ja Kangasalan joulunavaus vietetään lauantaina 30. marraskuuta kello 15.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.