Touhula hakeutuu yrityssaneeraukseen – Ketjulla Kangasalla kolme päiväkotia

0
Yksi Kangasalan kolmesta Touhulan yksiköstä sijaitsee aivan Kangasalan ydinkeskustassa.

Päiväkotiketju Touhula kertoo jättäneensä yrityssaneeraushakemuksen tänään torstaina. Syyksi kerrotaan yhtiön vaikea taloudellinen tilanne.

Touhulalla on yksityiset päiväkodit Kangasalla Torikadulla, Ilkontiellä ja Mäntyveräjäntiellä.

Touhulan tiedotteen mukaan toimenpiteellä pyritään tervehdyttämään yrityksen talous ja varmistamaan toiminnan jatkuvuus.

– Touhulan pääomistaja ja rahoittajat ovat turvanneet yhtiön maksuvalmiuden. Yrityssaneerauksella ei ole välittömiä vaikutuksia päiväkotien toimintaan, vaan arki varhaiskasvatuksessa jatkuu kuten tähänkin asti, yhtiön tiedotteessa kerrotaan.

Yhtiön mukaan yrityssaneeraus edellyttää sitä, että jokaisen päiväkodin taloudellista tilannetta ja mahdollisuuksia riittävään lapsimäärään tarkastellaan lähiviikkoina. Tarkastelun jälkeen ryhdytään toimenpiteisiin, joiden tavoite on talouden tervehdyttäminen.

Touhulan mukaan mahdollisista toimenpiteistä kerrotaan toukokuun aikana.

– Vaikka suuri osa Touhulan päiväkodeista on kannattavia, on koko Touhulan toiminta ollut pidemmällä aikavälillä tappiollista useiden päiväkotien alhaisista lapsimääristä ja nousseista kuluista johtuen. Lisäksi Touhulan toiminta on vaarantunut lyhyemmällä aikavälillä koronapandemiasta johtuen, tiedotteessa sanotaan.

Päiväkodeissa on ollut yhtiön mukaan poikkeusaikoina vain vähän lapsia. Koronatilanteen kerrotaan aiheuttavan epävarmuutta myös syksyn näkymiin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.