Tredu Kangasalan uutta ammattikoulua viimeistellään – vanha myydään vaikka pienpanimoksi tai liikenneasemaksi

0

Kaupunginjohtaja näkee vanhassa Tredun 9000 neliön kiinteistössä paljon mahdollisuuksia yrittäjille.

Tampereen seudun ammattiopiston eli Tredu Kangasalan toimipisteen tiloja Pikkolassa kalustetaan ja viimeistellään tulevaan syyslukukauteen. Rakennusliike SSR Länsi-Suomi Oy luovutti Roine-nimityksen saaneen uudisrakennuksen käyttäjille ennen juhannusta.

Tredu-Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Marko Tulokas on tyytyväinen, vaikka luovutus myöhästyi pari viikkoa.

– Hankkeen laajuuden huomioiden kustannukset ja aikataulut osuivat hyvin kohdilleen, Tulokas toteaa.

Rakentaminen alkoi maanrakennustöillä helmikuussa 2017, ja kustannusarvio oli 15,8 miljoonaa.

Roineessa alkaa syksyllä seuraavien alojen koulutuksia: elintarvike-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelu-, rakennus-, ravintola- ja catering, sosiaali- ja terveys-, sähkö- ja automaatio-, talotekniikka-, tieto- ja tietoliikenne- sekä turvallisuusalan koulutus.

Tredun vanha kiinteistö Sahalahdentiellä siirtyy Kangasalan kaupungin ja Tredun solmiman esisopimuksen mukaan kaupungin omistukseen siirtymäajan jälkeen elo–syyskuussa. Kangasalan kaupunginjohtajan Oskari Auvisen mukaan tilat laitetaan myyntiin.

– Haemme tiloille toimijaa, joka olisi ensisijaisesti jokin muu kuin kaupunki. Uudella toimijalla on hyvät mahdollisuudet kehittää aluetta. Sijainti on hyvä ja siitä kulkee 3 miljoonaa ajoneuvoa ohitse vuosittain, Auvinen kertoo.

Kaupunginjohtajan mukaan paikka soveltuu monenlaiseen yritystoimintaan aina liikenneasemasta pienpanimoon. Entiset ammattikoulun tilat sopivat niin elintarvike-, logistiikka-, kuljetus- ja korjaamoalan toimintaan kuin pienliikkeillekin.

– Ensisijainen tavoite on myydä alue, mutta vuokrauskin on mahdollista. Nämä ovat aina neuvottelukysymyksiä, joissa myös kaavoitustyö otetaan tarvittaessa mukaan.

Auvisen mukaan 9000 neliömetrin tilojen ylläpito ja huolto tulevat maksamaan noin 100 000–200 000 euroa vuodessa riippuen siitä, pidetäänkö tiloja tyhjillään vai onko niissä toimintaa ja täysi lämmitys päällä. Kaupunginjohtaja ei pidä summaa korkeana, kun sitä vertaa vaihtoehtoon.

– Tämä ei ole kaupungille minkäänlainen riesa, koska muuten meillä ei olisi uutta oppilaitosta. Sopimuksella turvasimme Kangasalle toisen asteen koulutuksen vuosiksi eteenpäin. Tilat saadaan kyllä myytyä ennemmin tai myöhemmin. Pikonlinna on tästä hyvä esimerkki, Auvinen toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.