Tredun tiistaisen välikohtauksen rikosnimike vaihtuu – poliisi tutkii nyt varkautta ja ampuma-aserikosta

1
Tredulla on toimipiste Kangasalla Pikkolassa.

Tredun Kangasalan yksikössä tiistaina tehdyn kiinnioton rikosnimike on vaihtunut. Esitutkinta ja kuulustelut ovat edenneet niin, että poliisi on tänään keskiviikkona muuttanut rikosnimikkeitä vastaamaan tapahtumien kulkua. Poliisi tutkii tapausta nyt varkautena ja ampuma-aserikoksena.

Alunperin rikosnimike oli törkeä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu. Kyseisestä nimikkeestä säädetään rikoslaissa ja poliisin mukaan kyseistä lainkohtaa ei tässä kyseisessä rikoksessa voida soveltaa.

Poliisi lainaa tiedotteessaan rikoslain momenttia, joka määrittelee tapaukset ja toimet, joiden täyttyessä kyseestä lainkohtaa ei sovelleta. Se kuuluu seuraavasti:

”Jos vaara rikoksen toteuttamisesta on ollut muista kuin satunnaisista syistä vähäinen taikka jos henkilö on vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta, estänyt sen jatkumisen tai muuten poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa, 1 momenttia ei kuitenkaan sovelleta.”

Poliisi ei yksilöi tämän tarkemmin, miksi rikosnimike vaihtuu.

Ellei pidätettyä vapauteta, on poliisin on esitettävä häntä vangittavaksi viimeistään 10.1. kello 12.00 mennessä edellyttäen, että vangitsemisen yleiset ja erityiset edellytykset täyttyvät.

Poliisi kertoi tiistaina, että Kangasalan Tredun toimipisteelle tuli hälytys kello 11.34. Ilmoituksessa kerrottiin, että eräältä koulun oppilaalta oli otettu pois reppu, jossa on aseita. Kyseinen henkilö otettiin kiinni koulusta kello 11.43.

Epäillyllä oli mukanaan käsi- ja kaasuase. Hän oli myös varautunut sytyttämään tulipalon.

Epäilty oli poliisin mukaan esittänyt suusanallisen uhkauksen ja esittänyt reppunsa sisältöä henkilökunnalle. Tämän vuoksi hänen reppunsa otettiin henkilökunnan toimesta haltuun ja poliisi hälytettiin paikalle.

Lisää: ”Poliisilla on selkeä kuva tapahtumista” – Epäilty saapui Tredulle mukanaan käsi- ja kaasuase

1 kommentti

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.