Tuhat työtöntä saa palvelua omalla paikkakunnalla

0
Kokeilussa asiakkaita palvelee kuusi työntekijää, joista kolme siirtyi Kangasalle TE-keskuksesta.

Kangasala on mukana Pirkanmaan kymmenen kunnan yhteisessä työllisyyskokeilussa, joka kestää ensi vuoden loppuun saakka. Kohderyhmänä ovat kangasalalaiset työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa saavat ja lisäksi nuoret.Tämä hieman vajaan tuhannen hengen ryhmä siirtyi kunnan asiakkaaksi elokuun alussa. He saavat kokeilun ajan palvelua omalla paikkakunnallaan.
Kohderyhmää palvelee kolme kunnan työllisyydenhoidon omaa työntekijää ja kolme Pirkanmaan TE-keskuksesta Kuohunharjuntien  toimipisteeseen siirtynyttä asiantuntijaa.

– Jokaisella työntekijällä on omat asiakkaat, joten palvelu on todella henkilökohtaista, kunnan työllisyyspalvelupäällikkö Terhi Sten sanoo.
Asiakkaisiin ollaan yhteydessä viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Henkilökohtainen palvelu tarkoittaa muun muassa sitä, että  tarvittaessa on mahdollista tarttua työllistymisen esteisiin eli ohjata asiakas esimerkiksi sosiaali- tai terveystoimen puoleen.Yhteistyökumppaneita ovat myös kunnan elinkeinotoimi, paikalliset yrittäjät ja oppilaitokset, eritoten Tredu. – Olemme kehittäneet Tredun kanssa mahdollisuutta osaopintoihin. Vaikkapa lähihoitajaksi haluava voisi suorittaa yhden osan tutkinnosta ja varmistua, että ala on oikea, Sten selvittää.

Kunnan asiakkaiksi siirtyneet voivat käyttää kaikkia TE-toimiston palveluja, kuten koulutuksia, työnhakuryhmiä ja sähköistä asiointia.
Kokeilun toinen tärkeä tavoite on palvella yrityksiä niin, että he saavat työnhakijoiksi mahdollisimman hyvin heidän tarpeisiinsa sopivia ihmisiä. – Jos yritys tarvitsee esimerkiksi kokkia, voimme nopeasti seuloa kokeilussa mukana olevista sopivat ehdokkaat. Voimme myös tehdä työkokeilusopimukset ja palkkatukipäätökset paikallisesti, mikä nopeuttaa prosessia.Aiheesta järjestetään syksymmällä infotilaisuus paikallisille yrittäjille.

Kokeilualueita on Suomessa yhdeksän. Tavoitteena on kehittää työttömien palveluja ja pohjustaa työvoima- ja yrityspalvelujen järjestämisvastuun siirtymistä maakunnille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.