Sahalahdella kompostiaumassa paloi työkone – ”Kone on käytännössä tuhoutunut”

0
Kuva: KS Arkisto

Pirkanmaan pelastuslaitos sai tänään ennen kello 10 hälytyksen Sahalahdelle Vehkosuontielle. Hälytys tuli keskisuurena liikennevälinepalona.

Päivystävä palomestari Jari Hiltunen kertoo Kangasalan Sanomille, että kompostikentällä, jossa on useita metrejä korkeita turveaumoja paloi aumojen pöyhintään käytettävä työkone.

– Savua voi vielä näkyä, mutta kone on käytännössä tuhoutunut ja jälkisammutustyöt ovat menossa, Hiltunen kertoi puoli yhdentoista aikaan.

Pelastuslaitoksen tiedotteessa ennen kello 11 jälkisammutuksen arveltiin jatkuvan vielä noin tunnin ajan.

Sammutustöihin osallistui useita yksiköitä lähellä toimivista vapaapalokunnista esimerkiksi Kuhmalahdelta ja Sahalahdelta.

Hiltusen mukaan palohälytys Pelastuslaitokselle tehtiin palopaikkaa kauempaa. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa, eikä myöskään siitä, oliko tuhoutunut työkone ollut työtehtävissä palon syttyessä.

Palo ei uhannut asutusta, sillä Hiltusen mukaan lähimmät rakennukset sijaitsevat satojen metrien päässä palopaikasta. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat palon rajattua koneeseen, eikä se levinnyt aumaan. Tulipalosta ei aiheutunut myöskään henkilövahinkoja.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.