Koti Kolumni Tulipahan tehtyä

  Tulipahan tehtyä

  0

  Jopa voi yhdelle miehelle kaikkea sattua! Päätin jo talvella, että repäisen kesälomalla oikein kunnolla ja pysyn päätöksessäni. Kaiken takana on heti ensimmäisen loma-aamun miehinen murahdus, jonka jälkeen pesen käteni kaikesta.

  Ei onneksi nolota yhtään. Kerron, en kerro, kerron, en kerro, kerron… No, en olisi ikipäivinä uskonut, että yllätän itseni näin täydellisesti ja kaiken lisäksi vielä housut kintuissa.

  Soimaan ja tukistan itseäni. Pölvästi, pölvästi, pölvästi -huudot takovat takaraivossa. Siitä huolimatta punnerran kaikkeni ja mietin, selviänkö elämästä hengissä; kovalta tuntuu.

  Kökötän ja mökötän, vielä tuskanhikisenä ja käsivarret kananlihalla. Jännitän, mitä seuraavaksi tapahtuu. Lisääntyvätkö hajuhaitat yleisemminkin maapallolla, näköjään pohdiskelen.

  Huh, huh. Samalla suureksi helpotuksekseni pikkurillin paksuisiksi pullistuneet otsasuoneni alkavat rauhallisemmin tykyttäen supistua kohti levollista olotilaa. Huokaan – kolmetoista kertaa.

  Mikä lopulta tuntuu sen paremmalta iholla kuin pylly muovirenkaalla päällystetyllä Idolla! Istun siinä nytkin, tappiin asti.

  Siltä samalta istumalta voi halutessaan seurata vaikkapa ohimoissaan tapahtuvia muutoksia ja kaikkia muita elämän suuria kiemuroita noin metrin päässä olevasta peilistä.

  Epäilemättä nyt suututtaa. Kiroilen ja kyselen, onko istujaa vastapäätä oleva iso suorakaiteen muotoinen kuvastin heijastanut niin kutsutun pyhän toimituksen kaikkine suonen ja suolen käänteineen livenä koko maailmalle.

  Aivan sama. Tehty mikä tehty. Kieltämättä vähän hymyilyttää. Kuulen jopa naurunhelähdyksen jossain sisuksieni syövereissä.

  Mitäköhän toiset moisesta ajattelevat? Saako tästä selvää enää Niämisen Erkkikään?

  Helkkariako sitä muista. Tältä pöntöltä törähtää aina. Ja sillai, että siinä pehmenee ja herkistyy, vaikka olisi ummetusta. Nyppään pari näytettä valkoisesta veskipaperista:

  Suomalainen näköjään avautuu hädän hetkellä. Nyt täytyy pyyhkiä – silmäkulma. Huh, tällä kerralla huokaisen kaksitoista kertaa.

  Siitä huolimatta tämä ei ole mikään tusinatarina eikä wc-uutisankka. Pikemminkin paskajuttu, mutta tulipahan tehtyä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän