Koti Uutiset Tuomaskulta sai rakennuspölyt silmilleen

  Tuomaskulta sai rakennuspölyt silmilleen

  0
  Hannu Salo kertoo, että Tuomaskullan liikehuoneisto ja esineistö saivat harmaan pölypinnan ensimmäisen kerran puolitoista kuukautta sitten.

  Lauantai 11. huhtikuuta Tuomaskullan hälytyslaitteet soivat. Järkytys oli melkoinen, kun kotoaan kiirehtinyt Hannu Salo avasi Myllystenpohjantien liikerakennuksessa olevan myymälänsä oven.
  – Ilma oli niin sakeana rakennuspölystä, että en nähnyt edes liikkeeni takaseinää, hän kertoo.
  Vahingot olivat mittavat, sillä huoneiston lisäksi pölykerros oli peittänyt alleen myyntipöydät ja kaikki kaupan olevat arvoesineet. Pöly oli tunkeutunut myös vitriineissä ja kaapeissa oleviin kelloihin ja koruihin.

  Vahingon aiheuttaja oli pian selvillä. Pöly oli kulkeutunut kultasepänliikkeen tiloihin naapurihuoneistosta, johon saneerataan yksityistä hammaslääkäriasemaa.
  Lauantai ei jäänyt tapauksesta liikerakennuksen omistavalle kiinteistöosakeyhtiölle heti raportoineen Salon ainoaksi piinapäiväksi, sillä naapurista on pöllähtänyt pölyä hänen puolelleen kolmena muunakin päivänä.
  Rakennustöiden haitta ei ole jäänyt pelkkään pölyyn.
  – Ihan helvettiähän tämä on muutenkin ollut. Piikkauksista lähtevä meteli on ajoittain hirveä, samoin käry joka tänne jatkuvasti kulkeutuu.

  Reklamointi ei ole Salon mukaan tuottanut yhtä käyntiä kummempaa tulosta.
  –  Ensimmäisen pölymyrskyn jälkeisenä maanantaina kiinteistöosakeyhtiön isännöitsijä poikkesi. Sanoi, että jotain pitäisi tehdä. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut.
  Rakennustöiden vastaavalta mestarilta hän sai tietoonsa, että pöly ja käry karkasivat hänen puolelleen iImastointikanavan liian väljästä kulkuaukosta.
  Vaikka vahingot ovat suuret ja pölyn tulosuunta selvillä, aukkoja ei tilkitty ensimmäisen vahingon jälkeen. Vahingonkorvauksiakaan ei ole toistaiseksi luvassa.
  – Ei ole päämiehemme syy, kun seinät falskaavat, rakentajan vakuutusyhtiöstä todettiin

  Salon piina alkoi puolitoista kuukautta sitten, mutta loppua ei vielä näy. Meteli ja käry ovat entisellään ja vastuunkantajat tiessään.
  Isommat siivoukset hän on joutunut tekemään itse, mutta esineistön kallis ja aikaa vievä puhdistus on vielä edessä.
  – Kaikki esineet on käsiteltävä erikseen, muuten niihin tulee naarmuja, ja tavara ei ole enää priimaa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän