Tuominen tahditti tietä välieriin

0
Välieriin! Torstain ottelun viimeinen pallo on pelattu, ja LP:n juhlat voivat alkaa. Vastuuvalmentaja Ismo Tahvanainen ei peittele riemuaan. KUVA: Jouni Valkeeniemi

LP Kangasala – WoVo Rovaniemi 3–1
(26–28, 25–21, 25–20,25–23)

LP Kangasala varmisti jatkopaikkansa lentopallon mestaruusliigan välierissä voittamalla torstaina rovaniemeläisen WoVon viidennessä, ratkaisevassa puolivälieräottelussa. Kangasalla pelattu ottelu oli keskiviikkoista tiukempi, vierasjoukkue uskalsi päävalmentajansa Teemu Mäkikyrön sanoin ensimmäisen kerran haastaa kangasalalaisia heidän kotikentällään.

– Päät pystyssä voimme lähteä kesälomille. Taistelimme hyvin, mutta kovuus loppui pikkasen kesken, rovaniemeläisten valmentaja totesi nelieräisen ottelun jälkeen.

Kentällä WoVo hallitsi keskipeliä, mutta heikko vastaanottopeli käänsi ottelun emäntäjoukkueelle. LP Kangasala osoitti tiukassa paikassa henkisen kovuutensa ja käänsi tiukkojen erien loput itselleen sekä rutiinilla että tahdolla.

 

Punapaitojen torstain tähtipelaaja oli Nette Tuominen. 25-vuotias yleispelaaja täytti suuret saappaat korvatessaan toisen erän lopussa yhdysvaltalaisen Allison Mayfieldin. Kevään ailahtelevasti pelanneen Mayfieldin penkkikomennus oli Ismo Tahvanaiselta toimiva ratkaisu

– Tuominen pelasi ottelun loppuun ilman ainuttakaan virhettä ja tehoin 11/+11.

– Oli hienoa päästä pelaamaan. Olin jo odotellut, koska kutsu kuuluu. Allisonin tilalle pääsemisestä tuli vähän extrabuustia ja ajattelin, että antaa mennä vain, mitään hävittävää ei ole. Pari hyvää lyöntiä alle, syöttö kulki, vastaanottoja tuli paljon, joten pelaaminen oli rentoa, Tuominen kuvaili illan fiiliksiään.

Uusien ratkaisupelaajien löytyminen vaihtopenkiltä lämmitti myös Tahvanaisen mieltä. Päävalmentaja kuvailee Tuomista ”sielultaan ja sydämeltään urheilijaksi”, jolla ei ole usko loppunut kauden vastoinkäymisistä huolimatta.

– Nette ei ole harjoitellut tuota pelipaikkaa lainkaan, ja esiintyi silti jäätävästi. Pahoista paikoista hyviä kovia ratkaisuja lyöntipelissä – se osoittaa kyllä pelaajan mallia, Tahvanainen riemuitsi.

LP-fanien sykkeitä nostatti Roosa Laakkosen nilkan vääntyminen neljännen erän alkuminuuteilla. Laakkonen pystyi kuitenkin varaamaan jalalle painoa ottelun jälkeen.

– Huomisen annoin vapaata, lauantaina pitää jo treenata, Tahvanainen naurahti.

 

Neljäs välierissä esiintyvä joukkue on Oriveden Ponnistus, joka kaatoi Pölkky Kuusamon torstaina suoraan kolmessa erässä. Välierät alkavat sunnuntaina ottelupareilla LP Viesti – OrPo ja HPK – LP Kangasala. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme otteluvoittoa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.