Tursolan leikkikenttä väistyy lasten pelikentän tieltä: Leikit jatkuvat uudessa paikassa

0
Vaarinmaan leikkikentän nykyiselle paikalle rakennetaan harjoituspelikenttä Tursolan koulun ja päiväkodin sekä alueen asukkaiden käyttöön. Leikkikentän uusi paikka sijaitsee puistoalueella Ansaritien pohjoispuolella.
Vaarinmaan leikkikentän nykyiselle paikalle rakennetaan harjoituspelikenttä Tursolan koulun ja päiväkodin sekä alueen asukkaiden käyttöön. Leikkikentän uusi paikka sijaitsee puistoalueella Ansaritien pohjoispuolella.

Vaarinmaan leikkikentän nykyiselle paikalle Tursolan koulun naapuriin tehdään tänä vuonna puistokenttä. Se on tarkoitettu Tursolan koulun ja päiväkodin sekä lähialueen asukkaiden käyttöön.

Kivituhkapintaisella kentällä voi kesäisin pelata muun muassa jalkapalloa. Talvisin se on tarkoitus jäädyttää luistelua varten. Rakentaminen toteutetaan niin, että olemassa oleva puusto säilyy.

Vaarinmaan leikkikentän paikka vaihtuu Ansaritien pohjoispuolelle. Muuton yhteydessä kentälle asennetaan muun muassa uudet keinut, hiekkalaatikko ja kiipeilyteline. Lisäksi leikkikenttä saa ledvalaistuksen.

Kentän ympärille istutetaan kasvillisuutta rajaamaan leikkialuetta ja imeyttämään hulevesiä.

Tursolan puistokentän toteutus maksaa noin 86 000 euroa. Summaan sisältyy kuivatus, jonka osuus on noin 36 000 euroa. Korvaavan leikkikentän kustannusarvio on noin 45 000 euroa.

Puistokentän ja sen kuivatuksen rakentamiseen on varattu määräraha kaupungin tämän vuoden talousarviossa. Vaarinmaan uudelle leikkikentälle on tarkoitus hakea rahoitusta ensi vuodelle.

Vain kaupunkikuvaan nähden keskeisille ja suurille pelikentille voidaan harkita kestonurmea.

Asukastilaisuus peruuntui koronan vuoksi

Puistokentän suunnitelmia piti esitellä asukastilaisuudessa, mutta se jouduttiin perumaan koronaepidemian vuoksi. Suunnittelussa on otettu huomioon mielipiteet, jotka Tursolan kyläyhdistys toimitti kaupungin tekniselle keskukselle.

Suunnitelmaehdotus oli nähtävänä maalis–huhtikuussa. Siitä jätettiin kolme muistutusta, joista kaikissa toivottiin kentälle pölyämätöntä päällystettä.

Kangasalla pikkukenttien ja jäädytettävien kenttien päällysteenä käytetään enimmäkseen murskepintaa. Vain kaupunkikuvaan nähden keskeisille ja suurille pelikentille voidaan harkita kestonurmea.

Muistutukset sisälsivät myös toiveita kentän sijoituspaikasta. Yksi muistuttajista toivoi rakennuspaikaksi Sorolan monttua. Sinne on kuitenkin valmistumassa muuhun toimintaan varattu virkistysalue, jonka suunnittelussa on otettu huomioon etenkin hiihdon tarpeet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.