Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Tursolan päiväkodin C-talossa tulipalo – kaikki päiväkodin lapset sijoitetaan toisiin yksiköihin

Tursolan päiväkodilla syttyi tulipalo varhain maanantaiaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle aamuyöllä neljän aikaan. 

Uutiset - 13.5.2019 kello 6.43
Kangasalan Sanomat
Tursolan päiväkodin C-talossa tulipalo – kaikki päiväkodin lapset sijoitetaan toisiin yksiköihin
Tulipalo syttyi Tursolan päiväkodin C-talossa. Kuva Eero Mäki-Mantila

Päiväkoti muodostuu kolmesta rakennuksesta ja niissä tomii seitsemän eri päiväkotiryhmää. Samassa pihapiirissä toimii myös Tursolan korttelikoulu.

Tulipalo syttyi C-talossa, jossa hoidetaan päivittäin noin 150 lasta. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo kertoi aamulla seitsemän aikaan, että kaikki päiväkodin lapset sijoitetaan toisiin tiloihin maanantain ajaksi.

– Olemme löytäneet korvaavat tilat, joihin lapset siirtyvät kokonaisina ryhminä oman henkilöstön kanssa. A- ja B-talojen lapset voivat ehkä palata takaisin jo huomenna, mutta selvitämme ensin niidenkin talojen mahdolliset savuvahingot, Ropo toteaa.

Aalto-Ropo sanoo, että vanhemmat on tavoitettu viestillä Päikky-järjestelmän kautta. Järjestelmässä on lähetetty viesti kaikille, jotta vanhemmat eivät  tule suotta Tursolaan, vaan ajavat aamulla suoraan oikeaan paikkaan.

– Lapsia on sijoitettu neljään eri yksikköön, toisiin päiväkoteihin ja vapaana oleviin saleihin. Myös ateriapalvelua on informoitu tilanteesta.

Aalto-Ropo toteaa, että C-talon ryhmille mietitään loppukuuksi toiset, korvaavat tilat. Kesäkuussa tilanne helpottuu merkittävästi, kun monet lapset jäävät kesälomalle ja A- ja B-talon tiloihin mahtuu muitakin kuin omien ryhmien lapsia.

 

 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös