Tursolan päiväkodin C-talossa tulipalo – kaikki päiväkodin lapset sijoitetaan toisiin yksiköihin

0
Tulipalo syttyi Tursolan päiväkodin C-talossa. Kuva Eero Mäki-Mantila

Tursolan päiväkodilla syttyi tulipalo varhain maanantaiaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle aamuyöllä neljän aikaan.

Päiväkoti muodostuu kolmesta rakennuksesta ja niissä tomii seitsemän eri päiväkotiryhmää. Samassa pihapiirissä toimii myös Tursolan korttelikoulu.

Tulipalo syttyi C-talossa, jossa hoidetaan päivittäin noin 150 lasta. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo kertoi aamulla seitsemän aikaan, että kaikki päiväkodin lapset sijoitetaan toisiin tiloihin maanantain ajaksi.

– Olemme löytäneet korvaavat tilat, joihin lapset siirtyvät kokonaisina ryhminä oman henkilöstön kanssa. A- ja B-talojen lapset voivat ehkä palata takaisin jo huomenna, mutta selvitämme ensin niidenkin talojen mahdolliset savuvahingot, Ropo toteaa.

Aalto-Ropo sanoo, että vanhemmat on tavoitettu viestillä Päikky-järjestelmän kautta. Järjestelmässä on lähetetty viesti kaikille, jotta vanhemmat eivät tule suotta Tursolaan, vaan ajavat aamulla suoraan oikeaan paikkaan.

– Lapsia on sijoitettu neljään eri yksikköön, toisiin päiväkoteihin ja vapaana oleviin saleihin. Myös ateriapalvelua on informoitu tilanteesta.

Aalto-Ropo toteaa, että C-talon ryhmille mietitään loppukuuksi toiset, korvaavat tilat. Kesäkuussa tilanne helpottuu merkittävästi, kun monet lapset jäävät kesälomalle ja A- ja B-talon tiloihin mahtuu muitakin kuin omien ryhmien lapsia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.