Tursolan päiväkodin lapset ja henkilökunta olivat vielä tiistaina evakossa muissa yksiköissä

0
Tuli teki sisätiloissa pahaa jälkeä. Kuva: Janne Kähkönen

Maanantaina aamuyöstä havaittu tulipalo aiheutti Tursolan päiväkodin C-rakennuksen päätyyn mittavia palo- ja savuvahinkoja. Savuhaittojen takia myös viereisten päivähoitorakennusten lapset ohjattiin heti maanantaina hoitoon muualle.

– Katsomme nyt päivä kerrallaan, voidaanko ja koska A- ja B-taloihin voidaan palata, varhaiskasvatuksen johtaja Anni Aalto-Ropo sanoo.

– C-talon tulevaisuus täytyy selvittää erikseen, mutta sisätilat ovat kyllä palon jäljiltä karua katsottavaa, hän jatkaa.

C-talossa oli esikoululaisia, jotka on nyt siirretty viereiseen korttelikouluun.

– Pystyimme onneksi tekemään sikäli hyvän ratkaisun, että esikoululaiset voivat nyt totutella uuteen kouluun.

Myös koulussa toimii oma esikouluryhmä.

Muut Tursolan päiväkodin lapsiryhmät siirtyivät Vatialan, Suoraman ja Rikun päiväkoteihin. Mukana siirtyi Tursolan tuttu kasvatushenkilöstö.

Tulipalosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Kaupunki sai poikkeusjärjestelyistä tiedon vanhemmille Päikky-järjestelmän kautta. Järjestelmässä pystyttiin viestimään, etteivät vanhemmat tulisi suotta Tursolaan, vaan ajaisivat aamulla suoraan oikeaan paikkaan. Myös ateriapalvelua ehdittiin informoida asiasta.

– Meillä oli aamukuudelta valmis suunnitelma. Huoltajat suhtautuivat ikävään tilanteeseen todella hyvin, Aalto-Ropo kiittää.

Tursolan Vainiometsäntiellä sijaitsevassa päiväkodissa on hoidossa tai esikoulussa noin 140 lasta.

Tulipalo syttyi varhain maanantaiaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle aamuyöllä neljän aikaan. Palon havaitsi sivullinen.

Palo sai alkunsa toiseen kerrokseen johtavassa rappukäytävässä ja levisi siitä ullakolle. Yhtenä mahdollisena syttymissyynä on epäilty ilmastointilaitteita.

– Syttymissyytä tutkitaan edelleen. Seuraavaksi poliisi ja muut viranomaiset tekevät rakennuksessa tarkempia tutkimuksia. Vakuutusyhtiön palokartoitus puolestaan antaa kaupungille tietoa vahinkojen laajuudesta, kaupungin kiinteistöinsinööri Olli Rissanen kertoo.

– Tällä hetkellä on liian aikaista sanoa, mitä rakennukselle tapahtuu, hän jatkaa.

Rakennuksessa ei ole automaattista paloilmoitin- tai sprinklerijärjestelmää, mikä on tyypillistä tämän ikäisissä rakennuksissa. Varhaiskasvatuksen johtajan mukaan vuoropäiväkodeissa on kyseiset varotoimet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.