Tursolan päiväkotilaiset pääsivät Nalletaloon – palossa vaurioituneessa C-rakennuksessa tehdään vielä purkutöitä ennen perusteellista remonttia

0
Viisivuotiaat söivät aamupalaa tänään ensimmäistä kertaa uusissa väistötiloissa. Taustalla varhaiskasvatuksen opettaja Nana Siltanen.

Tursolan päiväkodin viisivuotiaat muuttivat päiväkodin pihalle koottuun väistötilaan tiistaina.

Nalletaloksi nimetyssä rakennuksessa toimii kaksi varhaiskasvatusryhmää, joissa on yhteensä 32 lasta. Molemmissa työskentelee kaksi opettajaa ja hoitajaa.

Kaupungin kiinteistöinsinööri Olli Rissanen on tyytyväinen, että väistötila kyettiin hankkimaan nopealla aikataululla.

– Meillä oli aloituskokous asiasta heinäkuun alussa, ja kahdessa kuukaudessa saimme järjestettyä tilat, Rissanen kiittelee.

Lattiapinta-alaa on yhteensä reilut 300 neliömetriä. Tilamoduulit on vuokrattu väistötiloihin erikoistuneelta Adapteolta.

– Ne ovat olleet aikaisemmin käytössä muualla. Niitä toki korjaillaan, ja pinnat laitetaan uusiksi, ennen kuin ne siirtyvät uuteen paikkaan, Rissanen kertoo.

Varhaiskasvatuksen vastaava opettaja Kirsti Lehmuskoski kertoo, että Nalletalon kalustuksen ansiosta oppimisympäristö on helposti muokattava.

– Esimerkiksi pöydät eivät ole tyypillisiä suorakaiteen muotoisia, vaan kolmion mallisia ja yhdisteltäviä. Säilytyskalusteet liikkuvat pyörillä, hän mainitsee.

Huonekalut sopivat myös aikanaan valmistuvaan varsinaiseen päiväkotirakennukseen.

Ruokailua varten Nalletalon keskelle muodostetaan iso yhteinen tila. Päiväuniaikana osa nukkuu niin sanotussa torkkulassa ja osa kuuntelee satua virkkulassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jussi Perkiömäki ja työharjoittelija Antti Salomaa (vas.) kaupungin teknisestä keskuksesta kantoivat tiistaiaamuna sänkyjä Nalletalon torkkulaan.

Väistötila tarvitaan, koska yksi päiväkodin kolmesta kiinteistöstä kärsi pahoja vaurioita toukokuisessa tulipalossa.

Tuli teki vahinkoa etenkin niin sanotun C-rakennuksen toisessa päässä, mutta myös toinen pääty kärsi savusta, noesta ja sammutusvedestä.

Tällä hetkellä talo on kokonaan huputettu, ja siellä suoritetaan viimeisiä purkutöitä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Palanut C-rakennus on tällä hetkellä kokonaan huputettuna. Sisällä tehdään vielä purkutöitä.

Alustavien arvioiden mukaan uusiksi menevät ainakin vesikatto, osa kantavista seinistä, pinnat sekä katto- ja lattiarakenteita. Lisäksi LVI-järjestelmät ja sähköt sekä osa ikkunoista vaihdetaan.

– Rakennukselle tehdään perusteellinen korjaus, Rissanen toteaa.

Vakuutusyhtiön arvion mukaan päiväkotirakennuksen remontti on kannattava. Vakuutus korvaa kulut tulipaloa edeltävään tasoon asti.

Korjausten kokonaiskustannus varmistuu, kunhan korjaussuunnitelmat valmistuvat ja työt kilpailutetaan.

– Lähiviikkoina on tarkoitus aloittaa tekninen korjaussuunnittelu. Tavoitteena on, että viimeistään alkuvuonna päästäisiin aloittamaan korjaustyöt, Rissanen kertoo.

Töiden aikataulu tarkentuu loppu- ja alkuvuoden aikana. Vuokrasopimus väistötiloista on solmittu toukokuun loppuun. Se on optiollinen, eli tarvittaessa jatkettava.

Palanut kiinteistö oli aikaisemmin esiopetuskäytössä. Palon jälkeen eskarilaiset siirrettiin välittömästi Tursolan kouluun. Myös uudet esikouluryhmät aloittivat siellä elokuussa.

Päiväkodin B-rakennus palveli aikaisemmin viisivuotiaita.

– Nyt sinne tuli koululaisten iltapäiväkerho, Lehmuskoski kertoo.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.