Turvallisuus sanelee torin myyntiautojen määrän

0
Ihanteellista olisi, jos torille parkkeeraisi joka arkipäivä kaksi myyntiautoa.

Torin asiakkaita on lämpimänä, vilkkaana kesänä mietityttänyt, miksi paikalla saa olla yhtä aikaa ainoastaan kaksi myyntiautoa.

Elinkeinojohtaja Lasse Silván tietää käytäntöön useita syitä. Tärkein niistä on pelastustien pitäminen avoinna.

– Myyntiautot sijoitetaan torin laidalle, lähelle liikehuoneistoja. Pelastuslaitos on määrännyt, että liikkeitten eteen pitää olla esteetön kulku mahdollisen hätätilanteen varalta. Tästä syystä autoja ei mahdu enempää.

Silván huomauttaa, että myös taksien täytyy päästä saattamaan liikkeiden, muun muassa apteekin eteen ne asiakkaat, joilla on hankaluuksia liikkumisessa.

Myyntiautoja ei voi ohjata keskemmälle toria, koska ongelmaksi muodostuu sähkön saanti.

– Autot tarvitsevat kylmälaitteitaan varten sähköä, eikä keskellä toria ole pistorasioita. Sähköjohtoja ei voi vetää torin poikki, ja ongelmia tuottaisi myös sähkön ja sulakkeiden riittävyys.

Silvánin mielestä olisi ihanteellista, jos aikataulut osuisivat siten, että kesällä torille kurvaisi joka päivä kaksi myyntiautoa. Nyt lämpimänä kesänä torilla on ollut paljon väkeä.

– Tarvitsemme selkeästi suuremman torin.

Torin hankaluudet ovat kaupungin tiedossa, ja suunnitelmissa onkin paikan uudistaminen myös kauppiaiden toiveita kuunnellen. Uudistamiseen mennee kuitenkin aikaa muutama vuosi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.