Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Turvapaikanhakijan käytöksestä hautausmaalla tehty tutkintapyyntö

Poliisille on tehty tutkintapyyntö turvapaikanhakijan käytöksestä Kangasalan vanhalla hautausmaalla. Rikoskomisario Petri Burmoin mukaan poliisi arvioi nyt, onko asiassa syytä epäillä hautarauhan rikkomista.

Uutiset - 15.12.2015 kello 12.33
Kangasalan Sanomat
Turvapaikanhakijan käytöksestä hautausmaalla tehty tutkintapyyntö
Vanhalla hautausmaalla kuvattu video tulkittiin pilkaksi vainajia kohtaan. Nyt asiasta on tehty tutkintapyyntö poliisille.

– Asiaa arvioidaan yhteistyössä myös syyttäjän kanssa siitä näkökulmasta, onko hautaa tai kuolleen muistomerkkiä turmeltu tai häpäisty niin, että rikoslain 17 luvun 12 pykälän mukainen hautarauhan rikkomisen tunnusmerkistö täyttyy, Burmoi sanoo.

Tutkintapyyntö liittyy tilanteeseen, jossa Kaivannossa asuva turvapaikanhakija kulki Kangasalan vanhalla hautausmaalla hautojen päällä. Tilanteesta kuvattu video päätyi julkisuuteen ja aiheutti laajalti paheksuntaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös