Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Tyhjän pellon uusi elämä

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 22.2.2017 kello 8.00

Pikkolan pellolle on noussut pylväsmeri. Uuden ammattioppilaitoksen paaluja jyskytetään parhaillaan maaperään.

Ammattioppilaitos valmistuu ensi vuonna. Huutijärven toimipisteessä on nyt noin 300 opiskelijaa. Pikkolaan valmistuvan uuden koulun oppilasmäärän arvioidaan kasvavan 600 oppilaaseen.

Kun tähän lisätään Kangasalan lukion noin 400 ja Pikkolan yläkoulun yli 600 oppilasta, syntyy Pikkolaan jättimäinen campus-alue. Se tuo Kangasalan keskustan tuntumaan aivan uudenlaista - ja erittäin kaivattua - elämää.

Ammattioppilaitoksen valinneet nuoret ovat usein vasta 16-vuotiaita. Osa heistä on täysin valmiita muuttamaan opintojen perässä vieraalle paikkakunnalle, mutta osa tarvitsee vielä oman perheen tukiverkkoa.

Sen vuoksi on tärkeää, että Tredulla säilyy toimipisteitä eri puolilla Pirkanmaata. Nuorilla pitää olla mahdolli­suus valita mielekäs opiskelupaikka myös omalta kotipaikka­kunnalta.

Nyt nuorten opinpolku Kangasalla on pitkälle turvattu.

Tyhjyyttä ammottaneelle Pikkolan pellolle on löytynyt mielekäs käyttötarkoitus, vaikka se ei ole rakennusmaana parasta mahdollista.

Uuden koulun viereen tehdään parhaillaan tapahtuma­kenttää. Harmillista, että se ei riittänyt palvelemaan Restaurantapäiviä. Vuosikymmeniä Kangasalla järjestetty tapahtuma lähtee ainakin toistaiseksi paikkakunnalta pois.

Kuntaa ei voi tässä asiassa syyttää toimettomuudesta. Se laittoi tapahtuma­kentän kanssa toimeksi ja teki sen, minkä pystyi. Kenttä palvelee sitten tulevaisuudessa muita toimijoita, kuten sirkusta.

Toivottavasti uusiakin toimijoita löytyy. Hienoa, että tyhjä pelto on löytämässä mielekkään käyttötarkoituksen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös