Uhkausviesti ei vaikuttanut Pikkolan koulupäivään – Huoltajia tiedotettiin heti, kun viranomaisilta saatiin siihen lupa

0
Pikkolan koulu

Pikkolan koulun koulupäivä on sujunut tänään keskiviikkona rauhallisissa merkeissä, kertoo rehtorin viransijainen Tuomo Myllö.

Koulun oppilaiden huoltajia tiedotettiin Wilma-viestillä tänään aamulla siitä, että Pikkolan vessan seinästä löytyi eilen tiistaina uhkausviesti. Viestin löysi siivooja.

Lue myös: Pikkolan koulusta löytyi kouluampumisella uhkaava viesti – koulutyö on jatkunut mahdollisimman normaalisti

– Koulupäivä on ollut normaali ja tunnelma hyvin rauhallinen. Muutama oppilas tai heidän huoltajansa on pyytänyt lupaa lähteä kotiin, ja lupa on toki siinä tapauksessa myönnetty, Myllö kertoo.

Hän sanoo, että poliisi ei ole ollut keskiviikkona näkyvästi paikalla koululla. Sisä-Suomen poliisi kertoo, että se on kuitenkin varautunut uhkaukseen ja seurannut koulupäivän sujumista.

Viranomaisten kanssa on kuitenkin tehty jatkuvasti tiivistä yhteistyötä.

Moni vanhempi on ihmetellyt sitä, miksi tieto uhkauksesta lähetettiin vasta seitsemän aikaan aamulla, vaikka tieto tapauksesta tuli jo illalla.

Nuoret olivat ehtineet keskustella asiasta jo sosiaalisessa mediassa.

– Olemme toimineet tässä jatkuvasti poliisin toimintaohjeiden mukaisesti ja heidän vaarallisuusarvion pohjalta. Emme saaneet illalla ja yöllä viranomaisilta lupaa tiedottaa huoltajia, joten emme voineet sitä tehdä. Lähetimme viestin aamulla heti, kun saimme luvan, Myllö valottaa.

Hän kertoo, että opetushenkilökuntaa ohjeistettiin keskustelemaan mahdollisesti ahdistuneiden tai huolestuneiden oppilaiden kanssa asiasta harkinnan mukaan.

– On hyvä muistaa, kuinka joskus ajattelematon kirjoitus voi aiheuttaa paljon ylimääräistä harmia. Keskustella voi siitäkin, kuinka viesti tai sen tulkinta muuttuu, jos se lausutaan ohimennen ”läpällä” tai se kirjoitetaan johonkin toisten löydettäväksi.  Jo vuosien ajan Suomen kouluissa on ilmennyt vuosittain noin 500 koulu-uhkausta, joista noin kymmenkunta on johtanut jämerämpiin toimiin, hän jatkaa.

Poliisi kertoo saumattomasta yhteistyöstä

Sisä-Suomen poliisi tiedottaa saaneensa eilen tiedon mahdollisesta koulu-uhkauksesta Pikkolan koululla Kangasalla.

Poliisi kertoo koulun tehneen omia turvaamistoimiaan uhkauksen vuoksi ja sen olleen aikaisessa vaiheessa yhteydessä poliisiin.

– Koulun ja poliisin yhteistyö asiassa on ollut saumatonta ja poliisi on toiminnassaan varautunut uhkaukseen, tiedotteessa kerrotaan

Poliisi tiedottaa seuranneensa koulupäivän sujumista, eikä tällä hetkellä ole tiedossa konkreettista uhkaa, joka estäisi koulun päivittäistä toimintaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.