Uimahalli lisäsi viime vuonna suosiotaan – Kahtena kuukautena kävijäennätykset

0
Uusi allas on saanut paljon positiivista palautetta.

Kangasalan uimahalli Kuohun kävijämäärä kasvoi viime vuonna reilulla 8 prosentilla. Vuonna 2019 Kuohussa vieraili 201 989 uimaria, kun vuotta aikaisemmin määrä oli 186 829.

– Syyskuussa ja joulukuussa tehtiin uimahallihistorian kuukausittaiset kävijämääräennätykset, iloitsee Kuohun toimitusjohtaja Reija Kolehmainen.

Syitä kävijämäärän kasvulle hän näkee muutamia. Viime vuoden aikana uimahallin ohjatun toiminnan määrää lisättiin ja keskiviikkopäivien aukioloaikaa pidennettiin.

Lisäksi uimahallin viereiset rakennushankkeet valmistuivat. Kuohunlähde-kerrostalo otettiin käyttöön toukokuussa ja Kuohunparkki joulukuun alussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hurmaava Polskis-pupu saapui syksyllä ilahduttamaan uimareita.

Keväällä uimahallissa otettiin käyttöön uusi Hydrohex-vesitreenilaite, joka on Kolehmaisen mukaan saanut myönteisen vastaanoton. Vesiputousallas saatiin uimahallissa käyttöön joulukuun lopussa 2018.

– Se on saanut osakseen paljon positiivista palautetta ja mahdollistaa sen, että toinen lämminvesialtaista on lähtökohtaisesti aina vapaasti käytettävissä, Kolehmainen kertoo.

Uimahallin kävijämääriä kasvattivat lisäksi lukuisat tapahtumat. Kolehmainen sanoo, että myös markkinointia tehostettiin.

Vaikka kävijämäärät kasvoivat, uskoo Kolehmainen joidenkin asioiden laskeneen Kuohun suosiota. Yksi tällainen on Kalevan maauimala, joka oli auki ensimmäisen kokonaisen kesäkautensa.

Alkuvuonna 2020 kävijämäärät ovat pysyneet korkeina. 1.- 22. tammikuuta kävijöitä on ollut huimat 31 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin samaan aikaan.

– Sateiset säät ovat todennäköisesti osaltaan vaikuttaneet asiaan, Kolehmainen arvioi.

Hän uskoo, että Kuohunparkin valmistuminen lisää uimahallin suosiota.

– Nyt uimahallin pihakin on kunnossa ja asiakkailla pysäköintitilaa. Näin ollen kävijämäärään voidaan odottaa pientä nousua vuoden aikana.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.