Uimahallin kortteli mullistuu, jos kaavaluonnoksen asiat toteutuvat

0
Päällimmäisenä on uimahalli nyt, alla uimahalli laajennuksen jälkeen.

Kaavoituslautakunta saa ensi tiistaina eteensä mielenkiintoisen keskustakorttelin asemakaavan luonnoksen.

Jos suunnitellut asiat toteutuvat, Kangasala saa kauan kaivatun hotellin ja uimahallia laajennetaan yhdellä allasosastolla. Sen lisäksi uimahallikortteliin on suunniteltu paikoitustalon, hoiva-asuntojen sekä liike- ja asuintilojen rakentamista.

Kunnan tytäryhtiön, Kangasalan Uimahalli Oy:n toimitusjohtajan Paula Liinamaan mukaan halliyhtiössä on jo jonkun aikaa mietitty toista monitoimiallasta. Nyt suunnitelma on muuttumassa todeksi.

– Halliyhtiöllä on valmius ottaa lainaa laajennuksen rakentamiseksi. Tätä varten tarvitsemme kunnalta takauksen. Takaukselle on näytetty kunnasta vihreää valoa, vaikka lopullista päätöstä ei vielä olekaan, Liinamaa kertoo.

Noin sadan neliön kokoinen allas rakennettaisiin nykyisen monitoimialtaan viereen. Liinamaan mukaan laajennuksen taustalla on asiakaspalaute. Kuohun monitoimiallas on asiakkaiden mukaan liian usein varattu erilaiselle viikkotoiminnalle.

– Uuden monitoimialtaan myötä voisimme lisätä hallissa erilaista ohjattua liikuntatoimintaa. Lisätila mahdollistaisi, että nykyinen monitoimiallas olisi jatkuvasti uimareiden käytössä.

– Kuohu haluaa olla entistä merkittävämpi osa Kangasalan kunnan ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa, Liinamaa visioi tulevaisuutta.

Laajennuksen arvioidaan maksavan 1–1,3 miljoonaa euroa. Lainan lisäksi halliyhtiö hakee hanketta varten tukea opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Liinamaa arvioi, että ensi vuosi käytetään suunnitteluun ja varsinainen rakentaminen ajoittuisi vuoteen 2018.

Kiinteistökehittämiseen ja -sijoittamiseen keskittyvä yhtiö Capital Five Oy on suunnitellut hotellia Kuohun kupeeseen jo useita vuosia. Nyt hanke edennyt siihen vaiheeseen, että hotelli on sisällytetty osaksi uimahallin alueen asemakaavan muutosluonnosta.

– Hankkeessa suunnitellaan rakennettavaksi liiketilaa, hotelli sekä asuntoja. Alimmasta kerroksesta suunnitellaan suoraa yhteyttä Kuohuun, toimitusjohtaja Juha Ryhänen kertoo.

Samaan taloon hotellin kanssa suunnitellaan vuokra-asuntoja erityisryhmille sekä yksityistä lääkärikeskusta.

Tätä varten hoivakotipalveluja tarjoava yritys Johanneksen Hoivakodit on jättänyt kuntaan Aralle (Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus) annettavaa lausuntoa varten korkotukilaina- ja investointiavustushakemuksen. Asunto-osaan tulisi 39 noin 30 neliön asuntoa.

Nyt käsittelyssä oleva kaava on vasta luonnosvaiheessa. Siihen on mahdollista ottaa kantaa, jonka jälkeen kaava tulee käsittelyyn uudelleen varsinaisena kaavaehdotuksena ja etenee sitten luottamusportaissa eteenpäin, jos kaavasta ei tehdä käsittelyä hidastavia valituksia.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.