Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Glögi & piparitarjoilu 16.11.Glögi & piparitarjoilu 16.11.

Uimahallin sivuovi puhututtaa – lupahakemus yhä jumissa, vaikka ovi on jo tehty

Nimimerkki Rakentava uimari kysyy yleisönosastolla KS 27.6. julkaistussa tekstiviestissä, kuka on antanut luvan rakentaa uimahallin pääsisäänkäynnin viereen ruman lisäoven. Hänen mielestään ovi pilaa koko julkisivun. Lisäksi hän heittää ilmoille epäilyn, että ovi on rakennettu ilman rakennuslupaa.

Uutiset - 28.6.2018 kello 7.02
Kangasalan Sanomat / Tuula Ruusumaa
Uimahallin sivuovi puhututtaa - lupahakemus yhä jumissa, vaikka ovi on jo tehty
Nimimerkin Rakentava uimari mukaan uimahallin pääoven viereen rakennettu, hallin muihin tiloihin johtava uusi ovi pilaa uimahallin julkisivun. Hän epäilee myös muutoksen luvallisuutta.

Onko oven siirto tehty ilman asianmukaisia lupia, työpäällikkö Jukka Niskanen Lehto Asunnot Oy:stä?
– Olemme toteuttaneet Kuohun ovimuutoksen Kuohun hyväksymien suunnitelmien ja annettujen ohjeiden mukaisesti. Työn lupa-asiat on hoidettu asianmukaisesti Kangasalan kaupungin ja Kuohun kanssa.

Pitääkö paikkansa, että rakennushankkeella, joka sisältää liiketiloja, asuntoja ja hotellin, ei ole rakennuslupaa?
– As Oy Kangasalan Kuohunlähteen rakentaminen on aloitettu sovitusti kaupungin rakennusvalvonnan kanssa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Rakennustarkastaja Outi Toivonen, miksi uimahallin sivuovea, josta pääsi aiemmin Kuntokeskus Linjaan ja uimahallin yläkertaan, piti siirtää?
– Uimahallin porrashuoneeseen oli tehtävä oviaukko, koska hotellin ja uimahallin yhdyskäytävä estää tulevaisuudessa suoran kulun porrashuoneeseen. Uimahalli ja hotelli ovat asiasta sopineet yhteisjärjestelysopimuksella.

Tarvitaanko tällaiselle muutokselle viranomaisen lupa?
– Olen edellyttänyt, että julkisivun muutokselle haetaan lupa ja näin Lehto on tehnytkin. Hakemus on jätetty Lupapisteeseen 23. huhtikuuta. Toimenpidelupa on tarkoitus myöntää tällä viikolla ennen kuin jään kesälomalle.

Miksi lupaa ei ole vielä myönnetty?
– Lupakäsittely on meillä pahasti ruuhkautunut henkilöstöresurssien vähäisyyden vuoksi ja sen vuoksi lupien myöntäminen on jumittunut. En näe syytä, miksi lupaa ei voisi myöntää uudelle oviaukolle. Mielestäni suunniteltu ovi olemassa olleiden ovien värityksellä ei pilaa uimahallin ulkonäköä. Toki tämä asia on pitkälti mielipidekysymys. Muistutan kuitenkin, että rakennustyö on vielä keskeneräinen.
– Minä en voi vastata kysymykseen, miksi ovi on toteutettu ennen luvan myöntämistä. Sitä pitää kysyä toteuttajalta.

Milloin uudiskohteen rakennushankkeelle myönnettiin rakennuslupa?
– Hankkeelle myönnettiin rakennuslupa aloitusoikeudella 8.5.2018. Tätä ennen on annettu lupa paalutukselle maankäyttö- ja rakennuslain 149 d -pykälän mukaisesti. Siinä määritellään, mitä töitä on mahdollista aloittaa sovitusti ennen varsinaisen rakennusluvan myöntämistä.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös