Koti Uutiset Uimahallissa vaihdetaan miljoona litraa vettä

  Uimahallissa vaihdetaan miljoona litraa vettä

  0
  Aivan ensimmäiseksi kaikki altaat pestään ja desinfioidaan. Lassila & Tikanojan kesätyöntekijä Matti Laine hoitaa kylmävesialtaan.

  Kangasalan uimahalli Kuohu on huoltotauolla, joka kestää 6. elokuuuta saakka. 
  Tauko on viiden viikon pituinen, ja aika käytetään tarkasti hyödyksi. Pelkästään ison altaan tyhjentäminen ja sen täyttäminen kestävät molemmat puolitoista viikkoa.
  – Vesilaitos pystyy ottamaan vettä vastaan kerralla vain tietyn määrän. Lisäksi vesi pitää vaihtaa hitaasti, sillä liian nopea paineen muutos irrottaisi altaan seinien laattoja, toimitusjohtaja Paula Liinamaa selvittää.
  Täyttövaiheessa veden lämmitys 27 asteeseen kestää sekin useamman päivän. Samoin muutaman päivän vie kloorin tasoittuminen.
  Kaikkiaan hallin altaissa on vettä miljoona litraa, joka kaikki nyt vaihdetaan.
  Myös alakerran isojen tasausaltaiden tyhjentäminen ja puhdistaminen on suuri operaatio, joka vie useamman päivän.
  – Viisi viikkoa on loppujen lopuksi meille lyhyt huoltoaika, Liinamaa toteaa.
  – Uimahalli on vaativa rakennus: miljoona litraa vettä, korkeat lämpötilat, paljon erikoistekniikkaa ja erittäin tiukat hygieniavaatimukset, hän jatkaa.
  Toimitusjohtajan mottona onkin, että huoltotauon päätyttyä hallin on oltava kunnossa ja siistinä kuin siellä alkaisi hääjuhla.
  – Periaatteenani on korjauttaa pienetkin viat heti, jotta emme joudu pitämään korjausten takia hallia kiinni normaaleina aukioloaikoina.
  Hallin huolto kulkee siivous edellä. Paitsi itse allasosasto, koko talo pestään ja puhdistetaan huolella.
  – Pesu- ja pukuhuoneiden lattiat hinkataan ja altaat pestään perusteellisesti, toimitusjohtaja kuvailee.
  Vasta sitten työmiehet pääsevät korjaamaan saumoja ja laattoja, huoltamaan suihkuja, puhdistamaan ja pinnoittamaan metalliosia, vaihtamaan kiuaskiviä, tarkistamaan lauderakenteita ja tekemään monia muita yksityiskohtia. Esimerkiksi hiekkasuodatinaltaat näyttävät tänä vuonna vaativan hiekkatäydennystä.
  Ikkunat pestään sisältä ja ulkoa ja ilmanvaihto tasapainotetaan. Liukumäen vahaus takaa elokuussa kunnon vauhdit.
  Korjaustöiden ohessa halliin asennetaan nelisenkymmentä pukukaappia lisää. Lisäksi kaikkien yli 300 pukukaapin avaimet uusitaan.
  Kun huoltolista on saatu päätökseen, halli siivotaan vielä kerran, ja se on valmis ottamaan uimarit vastaan maanantaina 7. elokuuta kello 06.
   Ensi vuoden kesätauko on poikkeuksellisen juhlava, sillä silloin on tarkoitus yhdistää tuleva laajennus ja vanha osa. Kuohun laajennus alkaa tänä syksynä, ja sen myötä halliin saadaan uusi, kaivattu monitoimiallas.
  Rakennustöistä huolimatta halli toimii normaalisti.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän