Ulkokentät aukeavat pienille ryhmille – jalkapalloilijat aloittavat ensimmäisinä

0
Suoraman tekonurmi
Suoraman tekonurmelle pääsee taas torstaina. FC Kangasalan joukkuetoiminta alkaa myös saman tien. Kuva: Marja Aaltio

Kangasalan ulkoliikuntapaikat avautuvat käyttäjille tämän viikon torstaina. Aluksi harjoituksiin voi tosin osallistua vain alle kymmenen hengen ryhmissä. Kesäkuussa, kun myös sisäliikuntapaikat aukeavat, kasvaa ryhmien koko maksimissaan viiteenkymmeneen.

Hallitus on linjannut, että uimahallit voidaan avata kesäkuun alussa. Kangasalan Kuohussa odotellaan vielä tarkempia tietoja mahdollisista rajoituksista ja vaatimuksista avaamisen suhteen.

Kangasalan ulkoliikuntapaikoista kokonaan kiinni ja lukkojen takana on ollut Suoraman tekonurmi. Muilla kentillä ei ole ollut lukkoja, ja niillä on saattanut omatoimiharrastajia välillä näkyä.

Seurojen harraste- ja kilparyhmät voivat kokoontua kentillä virallisesti torstaista eteenpäin. Tosin moni seura ei vieä kiirehdi aloittamaan harjoituksiaan.

Jalkapalloilijat pienryhmissä tekonurmelle

FC Kangasalan joukkuetoiminta alkaa heti torstaina Suoraman tekonurmikentällä.

– Aluehallintovirastolta on tullut Palloliiton kautta linjaus, että suurella kentällä voi olla kolme alle kymmenen hengen ryhmää, kertoo FC Kangasalan nuorisopäällikkö Harri Kaivola.

Ensimmäiseksi harjoitukset alkavat yli 10-vuotiaiden joukkueilla pienryhmissä. Kaivolan mukaan seurassa haluttiin varmistaa, että harjoituksiin tulevat osaavat noudattaa turvavälejä ja muita turvallisuusohjeita. Ihan pieniltä se ehkä onnistu.

Kaikenikäisten harrasteryhmät ja alle 10-vuotiaiden joukkueet aloittavat yhteiset harjoitukset vasta kesäkuun alussa.

Poikkeusolojen aikana, kun kentän väkimäärä on tarkkaan rajattu, ryhmän ulkopuoliset eivät voi olla kentällä harjoitusvuoron aikana.

Kaivola vähän pelkää, että valmentajat joutuvat olemaan kentällä myös portsareina. Tavallisesti kentän laidoilla on seuran vuorojenkin aikana roikkunut omatoimiliikkujia, ja he ovat normaalioloissa siellä saaneet olla. Poikkeusolojen aikana, kun kentän väkimäärä on tarkkaan rajattu, ryhmän ulkopuoliset eivät voi olla kentällä harjoitusvuoron aikana.

Kangasalan Urheilijat KU-68:n toiminnanjohtaja Ida Puttosen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että kesän liikuntaryhmät ja joukkueiden kesäharjoitukset saadaan käyntiin touko-kesäkuun vaihteessa. Yleisurheilukoulut, sporttikerhot ja sporttileirit on tarkoitus aloittaa kesäkuun alussa.

Seuran kesätoimintaan on voinut ilmoittautua mukaan jo jonkin aikaa.

– Kesätoimintaan on ilmoittautunut jo mukavasti liikkujia ja vielä ehtii mukaan. Ryhmien määrää on lisätty hieman edellisestä kesästä, jotta saadaan ryhmäkoot pidettyä turvallisina, kertoo Puttonen.

Kaupunki tekee kentille pistokokeita

Kangasalan Kisan eri jaostot valmistautuvat purkamaan koronarajoituksia pikkuhiljaa. Hallituksen puheenjohtajan Jarmo Nikupeterin mukaan eri jaostoissa aloitetaan harjoittelu annettuja ryhmäkokoja ja päivämääriä noudattaen. 

Seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Ari Rintala kertoo, että yleisurheilijat eivät vielä kiirehdi yhteisharjoituksiin.

– Harjoitukset alkavat pikku hiljaa, kun nähdään, mihin tilanne menee, sanoo Rintala.

Ulkokentät aukeavat siis tällä viikolla ja sisäliikuntapaikat kesäkuun alussa. Vuoroja on varattu jonkin verran, mutta Kangasalan kaupungin liikunnanohjaajan Outi Munnukka kertoo, että vuoroja on myös jäljellä vielä.

Kaupungin omat rantauimakoulut alkavat kesäkuussa. Kesäleirejä ei tänä kesänä järjestetä.

Kangasalan kaupungin vapaa-aikapalvelujen johtaja Marke Vornanen muistuttaa, ett seuroilla on vastuu siitä, etteivät henkilömäärät harjoituksissa ylity. Munnukka puolestaan kertoo, että kaupunki aikoo tarkistaa pistokokein, että treeneissä ei ole liikaa porukkaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.