UM Kiinteistöt osti Pikon Betonin kiinteistöt – asemakaavaehdotus esittää alueelle asuinkerrostaloja

0
Pikon Betonin vanha rakennus houkuttelee puoleensa ilkivaltaa. Nyt alue on myyty UM Kiinteistöt Oy:lle. Kuva Eija Koivu

Kaupunki ei käytä etuosto-oikeuttaan Suoramalla sijaitsevan Pikon Betonin alueen kiinteistökaupassa.

UM Kiinteistöt on ostanut Pikon Betoni Oy:lta reilun kymmenen hehtaarin alueen Suoramalla. Kaupungilla oli kaupassa etuostolain mukainen etuosto-oikeus, mutta se halua sitä käyttää. Kangasalan kaupungin geodeetti Juha Iivonen teki maanantaina asiasta viranomaispäätöksen. Kunnanhallitus valuutti viisi vuotta sitten geodeetin päättämään asiasta.

Vuosia tyhjillään olleen Pikon Betonin tilat sijaitsevat Valimon alueella, jolle on suunniteltu asutusta. Kangasalan kaupunki on pistänyt seudun asemakaavamuutoksen alulle kymmenkunta vuotta sitten.

Kaavan muuttaminen tuli ajankohtaiseksi, kun teollisuustoiminta alueella loppui, ja taajamaa haluttiin eheyttää.  Valimoin alueen asemakaavamuutos on edennyt siihen vaiheeseen, että kaavamuutos on nähtävillä.

Valimon alue sijoittuu Kirkkoharjun etelärinteelle. Se on kiinteä osa nauhataajamaa. Alueella on toiminut useita soranottajia, suuri kuljetusliike, huoltoasema, elementtitehdas ja muita pienempiä toimijoita, joiden jäljiltä alue on muodostunut urbaaniksi kesannoksi.

Nykyisessä ase-makaavassa alue on varattu teollisuuskäyttöön. Kaupunki omistaa maata alueen itäosasta.

Alueen länsiosan suurin maanomistaja oli Pikon Betoni Oy. Alueella on useita pieniä teollisuustontteja, joiden rakennuskanta on eri-ikäistä ja hyvin eri kuntoisia myös.

Helmikuun lopulla Pikon Betoni Oy myi omistamansa kiinteistöt UM Kiinteistöt Oy:lle.

UM Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Tom Olli ei halua tässä vaiheessa kommentoida, millaisia suunnitelmia yrityksellä on alueen suhteen. Syy vaiteliaisuuteen on se, että asemakaavamuutos on vielä kesken. Kaava on nähtävillä 14.4.saakka.

Kaavaehdotuksen mukaan alueelle on tulossa asuinkerrostaloja ja pienkerrostaloja.

Pikon Betonin edustaja Tarja Törmänen puolestaan kertoo, että kauppa on tehty ja ostaja jatkaa alueen kehittämistä. Hän myöntää, että on mukavaa, että alueen kehittäminen etenee.

Autio betonitehdas on vetänyt puoleensa ilkivaltaa. Palokunta on saanut hälytyksen paikalle useaan otteeseen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.