Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Urheilutielle kaavaillaan virastojen sijasta koteja

Kangasalan kunta aloittaa Urheilutien varren kaavasuunnittelun. Tienoo uudistuu merkittävästi, kun julkisessa käytössä olleille alueille nousee pientaloja.

Uutiset - 13.1.2017 kello 11.12
Kangasalan Sanomat
Urheilutielle kaavaillaan virastojen sijasta koteja
Helsingin Malminkartanoon on rakennettu kaupunkipientaloja, jollaisia suunnitellaan nyt myös Urheilutielle Kangasalan keskustaan. Pikkukuvassa näkyy punaisella rajattuna kaava-alue, joka on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön (kuva: Kangasalan kunta). Malminkartanon kuva: Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston lehdistökuvat, Simo Karisalo.

Suunnittelun tavoitteena on sijoittaa alueelle pääosin kapeita kaupunkipientalotontteja, joille voi rakentaa oman talonsa kiinni naapureihin. Rakentaminen sovitetaan nykyiseen omakotiympäristöön. Virasto- ja päiväkotitoiminnot siirretään muualle keskustan alueella.

– Keskustan palvelujen säilyminen ja monipuolistuminen edellyttävät lisää työikäisiä palvelujen käyttäjiä keskusta-alueelle. Asemakaavan myötä Vesaniemi ja torialue kehitetään vetovoimaisiksi toiminta- ja oleskelupaikoiksi, kertoo suunnitteluarkkitehti Susanna Virjo Kangasalan kunnasta.

Asukkaille järjestetään helmikuussa työpaja tavoitteiden ja ideoiden keräämiseksi.

Vesaniemestä ja torista havitellaan keskustan keitaita, joissa on ympärivuotista toimintaa eri-ikäisille. Vesaniemeen suunnitellaan esimerkiksi retkiluistelurataa, välinevuokrausta ja ravintolaa.

Uudistuksen yhteydessä jääkiekkokaukalo siirretään Pikkolaan, ja Urheilutien urheilukentän käyttömahdollisuus poistuu. Uusi toimintakenttä rakennetaan Kangasalan keskustan tuntumaan Pikkolaan, ja lisäksi Suoramalle tehdään tekonurmikenttä.

Kaavan tavoitteissa on myös reittien ja puistojen parantaminen. Kaava-alueen läpi järjestetään ulkoilureitti Kuohunharjun suunnasta Ukkijärvelle.

– Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ideoita Vesaniemen ja kaava-alueen kehittämiseksi. Palautetta on mahdollista antaa myös suunnittelutyön kuluessa myöhemmin, toteaa Virjo.

Kaava-alueen suunnitelmaluonnoksia esiteltäneen vielä kevään aikana. Rakentamisen arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2019. Aikatauluun vaikuttavat muun muassa korvaavien tilojen löytyminen.

Kaavoituslautakunta käsittelee kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa tiistaina 24.1. pidettävässä kokouksessaan. Kaavamuutoksesta ja Vesaniemen suunnittelusta järjestetään työpaja helmikuussa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös