Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Urheilutien alueen kaava valmistuu – Keskuskenttä antaa tilaa kaupunkipientaloille

Noin puolet Keskuskentästä muuttuu asuinalueeksi, jos Urheilutien kaavamuutos toteutuu tuoreen ehdotuksen mukaisesti. Kentän jäljelle jäävä osa palvelee jatkossa lähiliikuntapaikkana.

Uutiset - 1.3.2018 kello 9.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Urheilutien alueen kaava valmistuu – Keskuskenttä antaa tilaa kaupunkipientaloille
Urheilukentän jääradat ovat Christina Wassin mielestä todella hyväkuntoiset, ja paikka on mieleinen ahkeralle luistelijalle. Täysimittainen luistelurata jää muutaman vuoden kuluttua historiaan, jos Urheilutien alueen asemakaavamuutos toteutuu ehdotuksen mukaisesti. Kenttäalue pienenee, ja nykyisen kentän länsipäähän tulee kaupunkipientaloja.

Urheilutien kaavan valmistelu on edennyt kahden erilaisen luonnoksen pohjalta. Vaihtoehtojen erot liittyvät lähinnä urheilukentän alueeseen ja katujen linjauksiin.

Lopullinen kaavaehdotus perustuu pääosin vaihtoehtoon A, jonka mukaan urheilukentän itäosa jää edelleen liikunnalliseen käyttöön.

Kaupunkipientalojen tontit vievät noin puolet kentästä, kun taas vaihtoehto B olisi merkinnyt koko kentän varaamista asuinalueeksi.

Kaavaselostuksen mukaan pienentyväkin kenttäalue on riittävä sekä luistelukentälle että sen ympärille sijoittuvalle lyhyelle luisteluradalle.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Urheilukentän katsomo voi toimia jatkossa lähiliikuntapaikan huoltorakennuksena.

Ajoyhteys Urheilutien länsipäästä Vesijärventielle katkeaa, koska risteys on vaarallinen. Yhteys Vesijärventielle kulkee jatkossa Urheilutien ja Ukintien kautta.

Kaavamuutos tuo alueelle 58 uutta asuntoa ja noin 170 asukasta. Toisiinsa kytketyt kaupunki-pientalot muodostavat 32 asunnon osuuden. Muutoin alue on tarkoitettu perinteisille omakotitaloille ja rivitaloille.

Asemakaavaluonnokset olivat nähtävillä viime syyskuussa. Kaavoitustoimi järjesti tuolloin yleisötilaisuuden, jossa kaavan valmistelijat kuulivat kannanottoja ja kaavan kehittämisehdotuksia.

Uudisrakentamisen aloituksen aikataulua ei vielä tiedetä.

Lue lisää Urheilutien alueen tulevaisuudesta 28.2.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös