Uskollista työtä Liuksian kartanossa Työn juhla viime sunnuntaina

0
Uskollisia: vasemmalta seisomassa mitalien saajat: Jalmari Vartia, August Joensuu, Yrjö Petäjä, Bruno Hirvo ja Verner Hermunen. Istumassa tilanomistaja ja rouva Meurman.

Lauantaina 11.4.1968

Olen iloinen sitä, että te jotka olitte täällä 10 vuotta sitten työn juhlassa olette myös tänään täällä. Olette viihtyneet täällä tämän ajan ja yhteistyö teidän ja isännän välillä on ollut hyvä. Kenttätöissä, navetassa, tallissa ja kaikkialla on tämä hyvä rakentava työ jatkunut. Vain yhteistyöllä saadaa työt parhaiten onnistumaan.

Tässä muutama ajatus siitä puheesta, jolla tilanomistaja Lasse Meurman tervehti kartanon työntekijöitä ja heidän puolisoitaan viime sunnuntaina kartanon työn juhlassa. 

Kuulija sai havaita, etä sanat jotka lausuttiin, lausuttiin sydämestä ja tämän tunsivat myöskin ne, joille puhe pidettiin.

Erikoinen ja harvinainen päivä

Meillä on nyt erikoinen tilasuus, jota silloin tällöin vietetään maataloudessa.

Yli 400 vuotta tiedetään Liuksialan kartanossa harjoitetun maanviljelystä. Samaa ei voida läheskään aina sanoa vanhoista kartanoista. 

Viimeiset 150 vuotta ovat tätä elinkeinoa harjoittaneet täällä saman suvun edustajat, mainitsi Hämeen-Satakunnan Maanviljelysseuran toiminnanjohtaja agr. Matti Myllylä työntekiijöille pitämässsään puheessa.

Voimme hämärästi kuvitella, millaista maatalouden harjoittaminen on täällä ollut ennen ja voimme todeta valtavan kehityksen, joka mm. on tapahtunut viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana. 

Niinpä 1930 luvulla oli maassamme vain muutama traktori, nyt on traktorien ja hevosten lukumäärä suunnilleen yhtä suuri. Kun ennen sotia oli maassamme 1–2 leikkuupuimuria on nämä koneet maassamme jo aivan yleisiä. 

Olemme tänä aikana suurien tehtävien edessä. Nämä on tämän polven maanviljelijät saaneet elävästi tuntea. Emme tarkalleen vielä tiedä edessä olevia vaikeuksia, mutta meidän on nämä vaikeudet voitettava.

Kaikkina aikoina, niin nytkin, tunnetaan elävästi uskollisen työn suuri merkitys. 

Monen koneen ääreen teollisuudessa voidaan lyhyen koulutuksen jälkeen saada pätevää työvoimaa. Näin ei ole maataloudessa sillä vähintäin vuoden työkokemus vaaditaan tämän alan työntekijöitä.

Agr. Myllylä kiitti uskollisia työntekijöitä, ja jakoi heille Maatalousseurojen Keskusliiton ansiomerkit, joita jaetaan nimenomaan työn uskollisuudesta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.