Uuden elinkeinoyhtiön kippari osaa yrittäjyyden etu- ja takaperin

1
Moottoripyöräilevä Päivi Kuusivaara tiesi Kangasalasta ennestään Vehoniemen munkit ja sen, että hänen puolisonsa Jyrki on etäisesti samaa sukua Saarikylien Kalliovalkamoiden kanssa. Elinkeinoyhtiön johtajan työpöydälle tulevat myös matkailuun liittyvät asiat. Kuvassa Vehoniemen näkötornin pienoismalli.

Kaupungin uuden elinkeino­yhtiön, Business Kangasala Oy:n toimitusjohtajan Päivi Kuusivaaran päivät ovat olleet viimeisen puolentoista viikon aikana piukasti ohjelmoituja.

Ensimmäinen työpäivä Kangasalla alkoi kaupungin johtoryhmän kokouksella. Siitä käynnistyi parin viikon ennalta suunniteltu, tiukka perehdyttäminen kaupunkiin ja sen asioihin.

– Minulle on nyt tärkeintä selvittää, mikä on kaupungin tahto elinkeinoasioiden hoitamisessa, miten täällä menetellään asioiden kanssa ja minkälaisia yhteistyökumppaneita kaupungilla on, Kuusivaara kuvailee.

Valtuusto päätti helmikuussa, että Kangasalan elinkeinopalvelut yhtiöitetään.

Aikaisemmin elinkeinoasioita hoidettiin kaupungin omana toimintana. Se työllisti vakituisesti kaksi henkilöä, elinkeinojohtajan ja elinkeinoasiamiehen.

Päivi Kuusivaara valittiin yhtiön kippariksi elokuun lopulla.

Uusi työ merkitsi myös oman elämän uudelleenjärjestelyä. Puoliso jäi asumaan Helsingin ykköskotia, kun Kuusivaara otti Hauhon kakkoskodin työasunnokseen.

Matka Hauholta Kangasalle sujahtaa helsinkiläisen näkökulmasta nopeasti ja vaivattomasti.

– Helsingissä pääsen puolessa tunnissa 11 kilometriä, nyt ajan samassa ajassa Hauholta Kangasalle.

Kuusivaaralla on pitkä kokemus erilaisista yrityselämän työtehtävistä pääkaupunkiseudulla – sekä julkisella puolella että yksityisistä yrityksistä.

– Yrittäjyys on asia, jonka osaan unissanikin etu- ja takaperin, Kuusivaara toteaa.

Monenlaisten työtehtävien lisäksi hän on ehtinyt myös opiskella. Peruskoulutukseltaan hän on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Jos ylioppilastutkintokin lasketaan mukaan, Kuusivaaralla on seitsemän tutkintoa.

– Olen halunnut päivittää osaamistani. Suomi on siitä hieno maa, että opiskelu on mahdollista ilmaiseksi tai ainakin pienin kustannuksin.

Vaikka työpäiviä on Kangasalla takana vasta kourallinen, Kuusivaaralle on alkanut jo hahmottua paikkakunnan mahdollisuudet.

Kangasalan viime vuosina tekemät aluepoliittiset ratkaisut  ja päivitetty strategia ovat hänen työlleen erinomainen lähtökohta. Kaupunki suunnittelee merkittäviä yritys- ja asuinalueita Tarastenjärvelle, Saarenmaalle Ruskon kupeeseen ja Lamminrahkaan.

Uusi keskusta, joka parhaillaan rakentuu kovaa vauhtia, luo hänen mielestään ajanmukaiset puitteet uudenlaiselle keskustayrittäjyydelle. Kuusivaara ei usko kaupunkikeskustojen kuolemaan, päinvastoin.

– Palvelut eivät kuole, mutta ne muuttavat muotoaan ja kehittyvät. Tälle kaikelle Kangasalan uusi keskusta kauppahalleineen luo hyvät puitteet.

Kaupunki itsessään on ainoastaan alue rajojen sisällä, sisällön tekevät asukkaat, yritykset ja muut toimijat yhdessä.

– Business Kangasalan rooli on palvella ja rakentaa elinkeinotoimen ekosysteemiä, joka tuottaa edellytykset yrittäjyydelle ja matkailulle alueella, Kuusivaara tiivistää.

 

1 kommentti

  1. Siinä on Pikonlinnan paronille uusi kiusattava. Tervetuloa Kangasalan kaupungille, työpaikkakiusaajien paratiisiin!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.