Koti Pääkirjoitus Uudenlainen lehti, olkaa hyvä

  Uudenlainen lehti, olkaa hyvä

  0

  Kangasalan Sanomat on ilmestynyt pian sata vuotta. Tuolla ajanjaksolla lehti on ollut monennäköinen ja -kokoinen.
  Nyt kädessäsi oleva lehti on hieman aiempaa pienempi. Tämän kokoista lehteä kutsutaan tabloidiksi ja se on yleistynyt suomalaisessa sanomalehtimaailmassa viime vuosina kovaa vauhtia. Siitä on tullut yhdenlainen standardikoko.
  Tästä viikosta alkaen Sanomat painetaan Alma Manun painotalossa Tampereen Sarankulmassa. Edelleen se jaetaan pääosin Alman aamujaossa ja osalle tilaajistamme Postin mukana päivällä.

  Kun lähdimme suunnittelemaan muutosta, kysyimme asiakkailtamme, minkälaisia toiveita heillä on lehden suhteen.
  Monet toivoivat, että lehti olisi nidottu. Tämän toiveen pystyimme toteuttamaan helposti, ja nyt lehti pysyy hyvin kasassa aamupalapöydässä.
  Toinen asia, jota pohdimme, oli televisio-ohjelmien julkaisu. Tiedämme, että suurin osa lukijoistamme käyttää kaukosäätimellä tv:sta itsestään löytyviä ohjelmatietoja. Monet lukijamme kertoivat kuitenkin, että Sanomat on heidän ainoa tilattava lehtensä ja tv-ohjelmat ovat siten tärkeä osa lehteä.
  Tästä syystä päätimme säilyttää tv-ohjelmat, mutta siten, että ne ilmestyvät kerran kuukaudessa erillisenä liitteenä.
  Toivomme, että ohjelmaliite palvelee nyt entistä paremmin lukijoitamme, koska se on kätevästi irrotettavissa lehden välistä ja säilytettävissä.

  Uusi Kangasalan Sanomat ei ole tällä valmis. Painokone on siitä veikeä yhteistyökumppani, että ottaa aikansa ennen kuin alamme puhua esimerkiksi värien suhteen samaa kieltä.
  Kun puhutaan sanomalehdestä, kaikkein tärkeintä on kuitenkin sisältö. Yhä edelleen me toivomme lukijoiltamme puheluita ja sähköposteja, joissa te kerrotte juttuvinkkejä ja -ideoita.
  Yhdessä voimme tehdä lehteä samalla periaatteella kuin tähänkin saakka. Pyrkimyksemme on olla jatkossakin maailman kangasalalaisin sanomalehti.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän