Uudesta koulutuskeskuksesta tulee Roine

0
Tredun uusi opetusyksikkö rakennetaan Finnentien varteen hiekkakenttien paikalle, Pikkolan koulun ja Kangasalan lukion välittömään läheisyyteen. Luonnos Kangasalan Tredun uudisrakennuksesta, kuva: Arkkitehtitoimisto Lasse Kosunen Oy

Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu), Kangasalan lukion ja Pikkolan yläkoulun yhdessä muodostama uusi koulutuskeskus saa nimen Roine. Kangasalan Pikkolaan kesällä 2019 valmistuvan koulutuskeskuksen nimestä järjestettiin nimikilpailu, johon saatiin lähes 250 nimiehdotusta.

– Saimme huikean määrän erinomaisia ehdotuksia, iloitsee kunnanjohtaja Oskari Auvinen

Raatiin teki vaikutuksen, miten moninaisesti nimiehdotuksiin ja niiden perustelemiseen oli uppouduttu.

Valintaa tehtäessä ehdotuksia arvioitiin kilpailujulistuksessa annettujen tavoitteiden perusteella. Toiveena oli, että nimi olisi kuvaava, ytimekäs, ilmeikäs ja omaleimainen sekä helppo muistaa, kirjoittaa, taivuttaa ja ääntää. Esimerkkeinä aihepiiristä mainittiin muiden muassa paikallisuus, alueen historia ja oppiminen.

Uuden koulutuskeskuksen nimi julkistettiin Kangasalan Yrittäjien Joulun avaus -tapahtumassa perjantaina. 

– Nimi Roine sijoittaa koulutuskeskuksen vahvasti Kangasalle. Roine on myös valtakunnallisesti tunnettu nimi, jonka tunnettuus perustuu Kesäpäivä Kangasalla -lauluun ja sanoitukseen. Laulu puolestaan kytkee toisen asteen opetuksen nimen myös kasvuun ja opetukseen, sillä siihen sisältyvä teema pienestä linnusta, joka kasvaa uljaaksi kotkaksi, on kantava teema myös Kangasalan varhaiskasvatuksen visiossa ja opetuksessa, kertoo Tredun Kangasalan toimipistepäällikkö Armi Salminen.

Auvinen toteaa Roine-sanan kytkeytyvän vahvasti luontoarvoihin ja myönteisiin mielikuviin.

– Roine on lisäksi komea nimi, jota ei ole aiemmin käytetty Kangasalla julkisissa rakennuksissa.

Voittajanimeä ehdotti useampi osallistuja, joiden kesken nimikilpailun pääpalkinto arvotaan.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.