Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Uudet aukiolot vielä kokeiluvaiheessa

Kangasalan kaupat ovat ottaneet aukiolojen vapautumisen vastaan­­ hyvin kirjavasti. Esimerkiksi S-ryhmään kuuluvat Sale Nattari, S-market ja Prisma Kangasala rukkasivat aukioloaikojaan heti vuoden alussa. Salessa muutos tarkoittaa yhtä lisätuntia sunnuntaille, jolloin liike avaa ovensa jo kymmeneltä. Prisma Kangasala otti uudet aukioloajat käyttöön 2. tammikuuta. Nyt myymälä palvelee maanantaista lauantaihin kello 8–22 ja sunnuntaisin kello 10–21. – Myynnin ja asiakasmäärien ennustaminen uusille aukiolotunneille ei ole aivan helppoa, mutta toistaiseksi henkilöstömitoitus on vastannut hyvin toteutuneita asiakasmääriä, kertoo Prisma-ryhmäpäällikkö Ville Jylhä. Loppiainen sai Jylhän mukaan asiakkaat hyvin liikkeelle. Ylipäätään asiakaspalaute on ollut Jylhän mukaan sangen myönteistä etenkin viikonloppuiltojen aukiolojen pidentymisen osalta. – Seuraamme asiakasvirtojen kehittymistä ja reagoimme tarvittaessa nykyisten työntekijöidemme tunteja lisäämällä.

Uutiset - 12.1.2016 kello 8.31
Outi Koivu
Uudet aukiolot vielä kokeiluvaiheessa
Suoramalla asuvat Paavo ja Marja Liimatainen ehtivät eläkeläisinä käydä kaupassa ruuhka-aikojen ulkopuolella.

K-supermarket Kangasala muuttaa aukiolojaan vasta maanantaista 18. tammikuuta alkaen.
– Työvuorot oli jo tehty, koska päätös aukiolon vapauttamisesta tuli niin nopealla aikataululla, kertoo kauppias Leena Lantta.
Lisätunteja tulee lauantai-iltoihin kolme ja sunnuntaiaamulle kaksi. Esimakua uusista aukioloista saatiin jo uudenvuodenpäivänä ja loppiaisena, jolloin K-supermarket oli avoinna.
– Oli aika lyhyt aika tiedottaa asiakkaita, joten sen suhteen meni yllättävän hyvin, Lantta sanoo.

Kyläkauppa Nikkilä palvelee Pakkalan kylässä Sahalahdella täysin entiseen tapaan.
– Olemme avoinna joka päivä kello 9–18, joten se on helppo muistaa, kertoo kauppias Marko Nikkilä.
K-market Sahrami jatkaa sekin tutuilla aukioloajoilla. Poikkeuksen muodostavat vain juhlapyhät, joiden aukioloista kauppias päättää tapauskohtaisesti. Esimerkiksi loppiaisena sahalahtelaisia palveltiin neljä tuntia.

S-market Kangasalan marketpäällikkö Pirjo Koivisto on jo saanut asiakkailta palautetta.
– Osa sanoo, että muutokset ovat turhia, mutta moni pitää niitä todella hyvänä. Erilaiset elämäntilanteet, kuten vuorotyö, saattoivat ennen tehdä kaupassa käymisestä vaikeaa, Koivisto sanoo.
Liike pidensi aukiolojaan paitsi arkena niin aamusta kuin illasta tunnin verran mutta erityisesti viikonloppujen osalta: sunnuntaille tunteja tuli sekä iltaan että aamuun ja lauantaillekin myöhään iltaan.
– Ihan hyvin tämä on lähtenyt käyntiin siihen nähden, että tieto aukiolojen vapauttamisesta tuli todella myöhään, mikä hankaloitti työvuorojen suunnittelua.

Lidl noudattaa Kangasallakin valtakunnallista linjaansa, jonka mukaisesti myymälät kokeilevat erilaisia aukioloaikoja vuoden mittaan.
Lidlistä kerrotaan sähköpostin välityksellä, että myymälöiden aukioloista päätetään paikkakunta- ja myymäläkohtaisesti.
– Tärkeää on, että pidemmät aukiolot eivät aiheuta painetta nostaa hintoja. Kulujen lisäksi huomioimme myös henkilöstön näkemykset ja kyvyn vastaanottaa muutoksia ja sopeutua niihin, kertoo toimitusjohtaja Lauri Sipponen.
Aukiolon vapauttamista Sipponen kuvailee positiiviseksi.
– Uskomme, että sen myötä suomalaiset saavat entistäkin parempaa palvelua.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös