Uudet suositukset Pirkanmaalle: Maskit käyttöön työpaikoille, rajoituksia harrastustoimintaan ja kokoontumisiin

3

Pirkanmaan koronanyrkki on antanut uusia maakuntaa koskevia suosituksia tänään tiistaina heikentyneen koronatilanteen vuoksi.

Koronatilanne on Pirkanmaalla Taysin tuoreen tiedotteen mukaan edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt.

Lue myös: Kangasalla yksi uusi tartunta – ”Pirkanmaan koronatilanne jatkuu vakavana”

Sairaalahoidon tarve on kasvanut maakunnassa viimeisen viikon aikana. Tays kertoo ottaneensa loppuviikosta koronapotilaille käyttöön omat teho- ja vuodeosastot.

Leviämisvaiheeseen siirtymisen ehkäisemiseksi pandemiaohjausryhmä suosittelee aiempaa laajempaa maskien käyttöä 26. marraskuuta alkaen.

Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin sekä julkisille ja yksityisille työpaikoille kaikissa kohtaamisissa.

Lue myös: Kangasalan kaupunki varautuu tiukkeneviin koronarajoituksiin – Muun muassa uimahallin toimintaan tulossa muutoksia

Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa.

Maskisuositukseen on lisätty myös kaupat ja ostoskeskukset. Maskisuositus on voimassa toisella asteella 24. joulukuuta asti, muilta osin toistaiseksi.

Vaikutuksia harrastustoimintaan

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksissa joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa 26.11.-15.12. Suositus ei koske maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

Rajoitus ei koske myöskään sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa kahden metrin turvavälit säilyvät koko harjoituksen ajan, eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin. Uimahallien kävijämäärä puolitetaan, ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin.

Yksityistilaisuuksien, kuten perhejuhlien kohdalla kokoontumisissa suositus kiristyy Pirkanmaalla korkeintaan kerrallaan 10:een henkilöön 15. joulukuuta asti.

Enemmistö perheiden ja sukulaisten tartuntoja

Uusia tartuntoja todettiin Pirkanmaalla viime viikolla yhteensä 130. Määrästä 90 tartunnan lähde tiedetään.

Viime viikon tapauksista 35 tuli Taysin mukaan perhepiiristä samasta taloudesta. Sukulaisten tapaamisesta oli peräisin 16 tapausta.

Työpaikoilla todettiin 12 tartuntaa seitsemässä eri työpaikassa. Ystävien tapaamisessa tuli kahdeksan tartuntaa ja yhdestä ravintolasta kuusi tartuntaa.

Ammatillisesta oppilaitoksesta oli peräisin kaksi tartuntaa. Viisi tartuntaa tuli ulkomailta.

3 kommenttia

  1. Vanhuksille kun suositeltiin sitä omaa uintiaikaa uimahalleihin niin kiinnostaisi ilmoitteleeko Kuohu niistä itse? Tai näin luin Yleltä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.