Uusi asuntoalue, Kuhmalahden koulu, Ruutanan monitoimitalo – Kangasalla on nyt investointien aika, mikä näkyy myös lainanotossa

0
Ensi vuoden verotuloennuste on kokonaisuudessaan 138,5 miljoonaa euroa, lisäystä kuluvan vuoden arvioon hieman yli 8 miljoonaa euroa. Valtionosuuksia ennakoidaan kertyvän 40,8 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallitus hyväksyi eilen maanantaina ensi vuoden talousarvioesityksen ja vuosien 2020-2022 taloussuunnitelman. Kangasalalaisten veroprosentti ei nouse ensi vuonna, mutta kaupungin velkaantuminen kasvaa. Talousarvioesityksen mukaan Kangasala voi ottaa ensi vuonna lainaa 32,9 miljoonaa euroa. Näin ollen lainan määrä per asukas nousee noin 2 700 euroon.

Kaupunginjohtaja Oskari Auvisen toteaa katsauksessaan, että velkamäärä kasvaa, mutta suunnitellusti. Investointeihin on varauduttu jo aiempina vuosina.

– Kokonaisuutena investointimme sekä kuluvalta vuodelta että seuraavalta kolmivuotiskaudelta ovat yhteensä yli 150 miljoonaa euroa. Tämä kertoo Kangasalan vetovoimasta, kasvusta ja kehityksestä, Auvinen sanoo.

Talousarvioehdotus sisältää rahoitusta muun muassa Lamminrahkaan, Kuhmalahden kouluun, Ruutanan monitoimitaloon, Kirkkoharjun näkötornin kahvilaan ja kevyen liikenteen väylään Huutijärveltä Pelisameen. Tarkoitus on myös aloittaa Pikkolan päiväkodin suunnittelu. Peruskorjaushankkeita on paljon. Koulupuolella suuri uudistus on Vatialan koulun valmistuminen.

Uusia vakansseja on tulossa pääosin sivistystoimeen, muun muassa kaksi koulukuraattoria ja kaksi erityisluokanopettajaa.

Veroprosentti pysyy ennallaan eli 21:ssä. Korotuksia ei myöskään ole tulossa kiinteistöveroprosentteihin.

– Kaupunki panostaa ensi vuonna työllisyyteen, varhaiskasvatukseen, opetukseen, elinkeinojen kehittämiseen ja keskustan vetovoimaisuuteen, kaupunginjohtaja toteaa.

Valtuusto käsittelee talousarviota ja -suunnitelmaa kokouksessaan 11. marraskuuta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.