Mainos

Uusi katutaidekohde värittää Kangasalaa

Lauantaina 18.6. juhlitaan Kangasalle kesän 2022 aikana rakentuvan katutaidekohteen avajaisia Huutijärvellä. Kokonaisuus on osa Operaatio Pirkanmaan toimintaa ja sitä toteuttaa Sirkusrakkauspumpum yhdessä Kangasalan kaupungin kanssa.

Huutijärven seinistä löytyy kaikille avoimia maalausseiniä, mutta myös ammattitaiteilijoiden ja paikallisten nuorten tekemiä teoksia. Kuva: Kangasalan kaupunki

Operaatio Pirkanmaa on kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke, johon Kangasala kuuluu yhdessä 20 muun kunnan ja kaupungin kanssa. Se on osiansa suurempi kokonaisuus, joka toimii yhdenvertaisemman, saavutettavamman ja kestävämmän kulttuurisen toimintaympäristön edistämiseksi. Osa hankkeen toimintaa ovat Pirkanmaalle levittyvät kulttuuri- ja taidetapahtumat.

Kangasala Street Art – yhteisöllistä tekemistä kaikenikäisille

Alue täyttyy värikkäistä kuvista pitkin kesää. Kuva: Kangasalan kaupunki.

Purkukiinteistö johon katutaidekokonaisuus muodostuu, tunnetaan Tredu -ammattikoulun vanhana Kangasalan toimipisteenä. Kohde sijaitsee Lehtipuuntiellä, ja sinne pääsee kätevästi joko kävellen, polkupyörällä tai bussilla suoraan Kangasalan keskustasta sekä Tampereen suunnasta. Ajoneuvoja varten alueelta löytyy jonkin verran pysäköintipaikkoja.

9000 neliön purkukiinteistön ulkoseinät ja piha-alue muuttuvat ammattitaiteilijoiden ja kaikille avoimien työpajojen myötä kesän aikana upeaksi taidegalleriaksi ja ajanviettopaikaksi. Alue on aina avoinna ja maksuton. Siellä voi vierailla koska tahansa ja käydä maalaamassa omia teoksia vapailla graffitiseinillä, sekä tietenkin ihailla alati kasvavaa katutaidetarjontaa. Kohde on tyhjillä ollessaan kärsinyt ilkivallasta, mutta yhteisöllisten tapahtumien ja tekemisen myötä alue saa nyt uuden elämän pitkän tyhjillään olon päätyttyä.

Avajaiset starttaavat kesäkauden toiminnan

Avajaisissa lauantaina 18.6. on luvassa paljon erilaisia katutaidetyöpajoja kaikenikäisille, musiikkia, maalausta, lastenohjelmaa, skeittausopastusta ja paljon tekemistä kahdella eri tapahtumapihalla. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille, kuten koko alue.

Toiminta lähtee avajaisista, mutta pitkin kesää Kangasala Street Art kokonaisuus täydentyy maalatuilla leikkipaikoilla, pyöräily- ja skuuttiradoilla, pihapeleillä, Tampereen Taidepihalta tutulla lasten kukkaistutusleikillä ja paljolla muulla. Alueella on perheille ja nuorille on omat tapahtumapihat.

Tapahtumia alueella tuottaa myös sen toteuttaja Sirkusrakkauspumpum. Parhaiten tietoa alueen tapahtumista löytää sosiaalisesta mediasta seuraamalla @sirkusrakkauspumpum ja verkosta https://www.sirkusrakkauspumpum.fi/uutiset.

#kangasalastreetart #operaatiopirkanmaa #kangasalankaupunki

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.