Uusi koronalinjaus toi myös Kangasalla lisää oppilaita lähiopetukseen – ”Tilanne herätti monenlaisia tunteita”

0
Suoraman koulu on yksi niistä kouluista, joissa tarjotaan lähiopetusta 1.-3.-luokkalaisille.

Valtioneuvoston perjantaina muuttunut lähiopetuslinjaus lisää myös Kangasalla lähiopetettavien määrää. Tästä maanantaista alkaen kaikki peruskoulun 1.—3.-luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksena.

Lähiopetus rajattiin aluksi alaluokilla vain niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Muutos tehtiin, koska kriittisten alojen rajaaminen aiheutti hämmennystä kunnissa. Valtioneuvoston vahva toive ja ohje on kuitenkin se, että edelleen lapset pidetään kotona tilanteen sen mahdollistaessa.

Kangasalan kaupungin opetuspäällikkö Merja Lehtonen kertoo, että Kangasalla lähiopetukseen tuli maanantaina hieman alle 20 oppilasta lisää. Nyt koko kaupungissa on lähiopetuksessa noin 110 kappaletta 1.-3.-luokkien ja 35 erityisen tuen oppilasta.

– Uusi tilanne aiheutti monenlaisia tunteita opetushenkilöstössä esimerkiksi siksi, että aikataulu oli erittäin kireä. Käytännössä perjantai-iltapäivä oli aikaa kysyä huoltajilta, järjestää koulukyydit ja -ruokailut. Tilanne vaikuttaa kuitenkin olevan näin maanantaiaamuna hallinnassa, Lehtonen kertoo.

Lähiopetusta tarjoavat koulut pysyvät muutoksen jälkeen samoina.

Kangasalla lähiopetusta annetaan seuraavilla kuudella koululla; Vatiala, Suorama (myös Tursolan oppilaat), Liuksiala, Kirkkoharju (myös Huutijärven ja Raikun oppilaat), Ruutana (myös Havisevan oppilaat) ja Sariola (myös Kuhmalahden ja Vilpeilän oppilaat).

Perusopetuksen 4.-10.-luokkien oppilaille opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan. Rajoitusten ensisijaisena pyrkimyksenä on ehkäistä koronavirusepidemian leviäminen.

Varhaiskasvatuksen palveluja voivat edelleen käyttää kaikki niitä tarvitsevat lapset. Varhaiskasvatuksen järjestämisvastuusta luovutaan tilanteissa, joissa lapsen vanhemmat tai muut huoltajat voivat järjestää lapsen hoidon muutoin.

Säännöksellä halutaan varmistaa varhaiskasvatus kaikille niille lapsille, joille vanhemmat tai muut huoltajat eivät muulla tavoin pysty järjestämään hoitoa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.