Uusi ohjelma kannustaa laulamaan yhdessä television ääressä – tekijäkaartissa paljon kangasalalaisia

3
Minna Pyysalo, Lasse-Heikkilä ja Leevi-Ahopelto johdattavat katsojat yhteislaulun pariin Alfa TV:n uudessa ohjelmassa. Kuva: Maarit Ahopelto
Minna Pyysalo, Lasse-Heikkilä ja Leevi-Ahopelto johdattavat katsojat yhteislaulun pariin Alfa TV:n uudessa ohjelmassa. Kuva: Maarit Ahopelto

Alfa TV:n uudessa yhteislauluohjelmassa Nyt lauletaan! vilisee kangasalalaisittain tuttuja kasvoja. Juontaja-laulaja Minna Pyysalo asuu Kangasalla, ja täältä on kotoisin myös idean isä, säveltäjä Lasse Heikkilä.

Paikallisista muusikoista ruudussa näkyvät ainakin viulisti Olli Sippola ja Valkia-yhtyeen Janne-Tapani Simola.

Ohjelmassa lauletaan tuttuja ja uusiakin hengellisiä lauluja sekä rakastettuja kansanlauluja orkesterin säestyksellä.

Ohjelman pilottijakso esitettiin Alfa TV:llä loppuvuodesta. Ohjelmatyöryhmän tausta on evankelinen yhteiskristillisyys.

– Isokin ihmisjoukko voi kokea yhteyttä laulamalla samaa laulua samaan aikaan, vaikka eivät toisiaan näekään, kertoo Heikkilä.

Raikkaita sovituksia alkuperäisteoksia kunnioittaen

Jokaisessa jaksossa vierailee yllätysartisti. Vieraiksi on kutsuttu sekä kokeneita ammattilaisia että nousussa olevia nuoria laulajia.

Ohjelman ideana on tarjota musiikillisessa toteutuksessa raikas sovitus, kuitenkin laulun alkuperäisversion henkeä kunnioittaen.

Katsojat voivat osallistua paitsi laulamalla, myös esittämällä laulutoiveita. Osa katsojista pääsee kertomaan laulutoiveistaan ohjelmassa videopuhelun välityksellä.

– Perinteiset yhteislaulut ovat joissakin vapaissa seurakunnissa nykyisin korvautuneet ylistyslauluilla. Ne ovat usein melodisesti köyhiä ja rytmillisesti vieraita käännöslauluja varsinkin varttuneemmalle väelle, mutta toki niillekin on paikkansa.

Yhdessä laulamisella on sosiaalisesti iso merkitys

Tekijät kokevat, että Suomen televisiossa konsertteja ja laulukilpailuja löytyy, mutta yhteislauluun keskittyviä ohjelmia puuttuu.

– Yhdessä laulamisella ilman kilpailua ja vertailua on suuri sosiaalinen merkitys. Monelle tuttujen laulujen kuunteleminen voi ilman laulamistakin tuoda iloa, lohdutusta ja turvallisuuden tunnetta.

Ohjelma pyrkii lisäämään yhteenkuuluvuuden tunnetta positiivisuuden ja toivon näkökulmasta.

– Toivomme myös, että jokaisen sydämessä oleva uskonsiemen saisi lauluista ravintoa, Heikkilä sanoo.

Helmikuun artistivieraina nähdään Johanna Särkkälä ja Musiikkiteatteri Valkia. Maaliskuussa vieraaksi saapuu Sami Asp.

Tulevissa jaksoissa kapellimestarina nähdään Lasse Heikkilä. Minna Pyysalon juontaja-laulajaparina toimii kokenut laulaja Leevi Ahopelto.

Ohjelmasarjan tuottaa ja ohjaa Timo Kivinen.

Nyt lauletaan! Alfa TV -kanavalla kerran kuukaudessa sunnuntai-iltaisin kello 20. Seuraava jakso esitetään 7. helmikuuta.

3 kommenttia

  1. Kiitos. Tämmöistä tarvitaan. Ihana asia. Olen vain yhden katsonut. Nyt laitoin muistutuksen. Mikä parasta, esiintyvä porukka yhteiskristillinen♥️

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.