Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Uusi paloasema korvaa Kangasalan ja Linnainmaan paloasemat

Kangasalan uusi paloasema Kallion yritysalueella on harjakorkeudessaan. Rakentajat ja paloaseman henkilöstö juhlistivat etapin saavuttamista perjantaina.

Uutiset - 5.5.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Uusi paloasema korvaa Kangasalan ja Linnainmaan paloasemat
Uusi paloasema sijaitsee Kallion yritysalueella, Kangasalan ja Tampereen rajamaastossa. Ennusteiden mukaan suurin osa lähdöistä suuntautuu Tampereelle päin.

Syyskuussa käyttöön tuleva paloasema yhdistää Kangasalan ja Linnainmaan toiminnot yhdeksi paloasemaksi. Talo on aikanaan noin 30 ihmisen työpaikka.

Kahden paloaseman pelastustoimintojen lisäksi Kangasalle muuttaa keskuspaloaseman teknisen puolen verstas.

Koko pelastuslaitoksen kannalta merkittävä uudistus on paloaseman yhteyteen rakennettava harjoitusalue. Kangasala toimii jatkossa pelastustoimen koulutuspaikkana Pirkanmaan laajuisesti.

– Sekä vakinaiset että sopimuspalokunnat käyvät täällä kouluttautumassa. Kyseessä on ensimmäinen vartavasten koulutuskäyttöön tarkoitettu harjoitusalue. Uskomme, että alueen on aikanaan kovassa käytössä, tekninen päällikkö Joni Hakala arvioi.

Harjoitusalueen varustuksiin kuuluu palotalo, jonka avulla palokunnat voivat harjoitella huoneistopalojen sammuttamista.

Säänsuojateltta tarjoaa tilat auto-onnettomuuksiin liittyvien pelastustoimien harjoitteluun. Harjoitusoja toimii ympäristönä, kun tavoitteena on opetella auton nostoa ojasta tai tien luiskasta.

Pelastusjohtaja Olli-Pekka Ojanen toi puheessaan esille pelastustoimen muutoksen kunnallisesta alueelliseksi toiminnaksi.

– Uusi paloasema sijoittuu Kangasalan ja Tampereen rajamaille, koska sen sijainti on määritelty nimenomaan alueellisten tarpeiden pohjalta.

Pelastuslaitos on sijoittanut sekä suuria että pienempiä paloasemia tietoisesti hyvien liikenneyhteyksien äärelle.

Kangasalla uusikin paloasema rakentuu Lahdentien tuntumaan. Suuri osa paloaseman hälytyslähdöistä suuntautuu valtatien kautta Tampereelle päin.

Paloasemien verkosto on Pirkanmaalla lähes tavoitteiden mukainen. Uusia rakennushankkeita ei ole vireillä Kangasalan lisäksi.

– Mietinnässä on, voisimmeko rakentaa Hämeenkyröön uuden paloaseman, johon tulisivat vakinainen ja sopimuspalokunta. Emme ole tehneet asiasta vielä päätöksiä, Ojanen kertoi.

Pirkanmaan Pelastuslaitos on Suomen suurin alueellinen pelastuslaitos. Sen piirissä toimii noin 1 500 henkeä, joista vakinaista henkilöstöä on vajaat 700.

Pelastuslaitoksen paloautot lähtevät hälytyksiin noin 10 000 kertaa vuodessa. Ambulanssien lähtöjä kertyy 50 000.

Pelastuslaitos toimii 22 kunnan alueella. Paloasemia on kaikkiaan 65, ja niistä 17 toimii ympärivuorokautisesti.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös