Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Uusi ukrainalaisvahvistus iski LP:n voittoon

Uutiset - 21.1.2017 kello 20.53
Anni Keski-Heikkilä

LP Kangasala – WoVo Rovaniemi 3–0 (25–20, 25–14, 25–15)

Rovaniemeläinen Woman Volley sai kokea rajua kyytiä, kun se saapui LP Kangasalan vieraaksi Pitkäjärven koululle. Vahvasti aloittanut WoVo hyytyi nopeasti ensimmäisessä erässä noin kahdeksan pelatun pisteen jälkeen. Vierasjoukkue sinnitteli mukana melko hyvin, mutta Kangasala onnistui voittamaan pelin lopulta 3–0. Ottelusta saadut kolme pistettä olivat kotijoukkueelle tärkeitä kipuamisessa kohti Mestaruusliigan parempaa puoliskoa.

Lähes koko ottelu oli Kangasalan voittokulkua. Ensimmäisen erän alussa WoVo säväytti ottamalla viidessä minuutissa viiden pisteen johdon, mutta LP:n onnistui kivuta rinnalle ja lopulta ohi johtoasemaan 12-11. Loppupeli olikin kangasalalaisten hallintaa.

– Vastaanottomme lähti pikkuhiljaa murenemaan ensimmäisen erän loppua kohti, kertasi WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö.

Rovaniemeläiset tekivät ottelussa 14 suoraa vastaanottovirhettä.

– Ei tuollaisilla lukemilla voi lentopallopeliä voittaa, sanoi Mäkikyrö.

Ottelussa LP:n uusin pelaajahankinta, 21-vuotias Yevgeniya Nyukhalova, sai tilaisuuden näyttää taitonsa äänekkäästi kannustaneelle kangasalalaiselle yleisölle. Ukrainalainen Nyukhalova on 193-senttinen hakkuri, joka on pelannut huippujoukkueissa muun muassa Ranskassa ja Sveitsissä. Täydennystä 12 hengen miehitykseen tarvittiin, kun LP ja Marina Jelic purkivat sopimuksensa loukkaantumisen vuoksi. Vasta vajaan viikon joukkueen mukana harjoitellut Nyukhalova pelasi heti ensimmäisessä pelissään aloituskokoonpanossa, ja pääsi näin sopeutumaan uuteen joukkueeseensa.

– Keskitymme nyt ensi viikon suuriin peleihin Challenge Cupissa ja Suomen Cupissa, joten tämä oli hyvä sauma hänelle päästä kentälle uuden joukkueen kanssa, sanoi päävalmentaja Virginie De Carne.

 Nyukhalova odotti innoissaan pääsevänsä Suomeen pelaamaan. Odotukset ovat tähän mennessä täyttyneet.

– Kaikki on täydellistä. Pidän joukkuetovereistani, yleisöstä ja kaikesta, Nyukhalova sanoi iloisena.

Ukrainalainen sai heti puolelleen kangasalalaisen yleisön, sillä hän iski lyöntejä näyttävän korkealta hyvällä tahdilla vastustajan kenttään. Nyukhalova oli Kangasalan paras pistenainen tehoilla 17+9.

Kotijoukkueelta nähtiin erityisen paljon näyttäviä lyöntisuorituksia, joista vastasivat muun muassa Nyukhalova, Dayana Segovia ja Daniela Öhman. Lyöjät pääsivät loistamaan, kun joukkueensa parhaana palkittu passari Jovana Gogic tarjoili palloja onnistuneesti koko pelin ajan. Yleisö pääsi näkemään useasti myös Gogicin tavaramerkiksi muodostunutta nopeaa toisen kosketuksen heittoa verkon yli.

LP Kangasalan kiireinen kevät jatkuu seuraavalla viikolla Challenge Cupin ottelulla SSC Palmberg Schweringia vastaan Saksassa ja viikonlopun Suomen Cup -turnauksella Hämeenlinnassa. 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös