Arjessa mukana | Uutiset

Uusi vuosi vaihtuu Kangasalla koko perheen tapahtumassa – ilotulitus palaa kahden vuoden tauon jälkeen: ”Järjestäminen on edelleen paikallaan.”

Tältä näyttivät ilotulitukset Kangasalan uudenvuoden ilotulituksessa vuonna 2019. Kuva: KS Arkisto

Uusi vuosi 2023 otetaan Kangasalla vastaan yhteisessä koko perheen tapahtumassa. Uudenvuodenaaton 31.12. tapahtumaa vietetään Pikkolassa Roine-kampuksen alueella kello 15 alkaen.

Tapahtumapäivä huipentuu ilotulitukseen. Musiikillinen ilotulitus alkaa kello 18. Kaupungin tiedotteen mukaan ilotulitteet ammutaan Kirkkojärven suuntaan. Paikalle tullutta yleisöä suositellaan pysymään Pikkolan koulun alueella, sillä sieltä on paras näkymä.

Koronatilanteen vuoksi kahtena viime vuonna kaupungin uudenvuoden ilotulistusta ei järjestetty. Vuonna 2020 kaupunki järjesti Kirkkoharjun ja Vehoniemen näkötorneilla valoshow’t.

Viime vuonna näkötornien valaisu peruttiin koronatilanteen vuoksi.

Miksi ilotulitus päätettiin palauttaa?

Kaupungin kulttuurisuunnittelija Riina Koponen kertoo Kangasalan Sanomille, että keskitetty, ammattilaisvoimin järjestetty ilotulitus on turvallinen ja roskaamaton. Se tarjoaa kaikille mahdollisuuden nauttia yhteisestä tapahtumasta ja sen sisältämästä lyhytkestoisesta, elämyksellisestä ilotulituksesta.

– Olemme saaneet tapahtumasta vuosien varrella paljon positiivista palautetta. Tapahtuman suosio kertoo siitä, että sen järjestäminen on edelleen paikallaan. 

Koponen huomauttaa, että keskitetty ilotulitus on hyvä vaihtoehto sille, että tapahtumavieraat järjestäisivät omat ilotulituksensa esimerkiksi juuri roskaamisen näkökulmasta.

Kaupungin ilotulituksen järjestää Suomen Ilotulitus Oy. Esitys kestää noin viisi minuuttia, ja se pitää sisällään musiikkia.

Valoa ja liikuntaa

Ilotulituksen lisäksi uudenvuoden tapahtuman ohjelmassa on Pikkolan Omenatarhaan rakennettava valotaidepuisto Dimension X. Siellä pääsee vierailemaan tapahtumapäivänä kello 15-19.

Valotaiteen teoskokonaisuus on maisema, joka muodostuu peilaavista monikulmioista, sekä teräksestä valmistetuista valosylintereistä ja luonnosta näiden ympärillä. Teoksen on luonut valotaiteilija Antti Kulmala.

– Valotaiteessa olen kiinnostunut tutkimaan, miten valo reflektoituu, heijastuu ja peilautuu eri pinnoista luoden visuaalisia efektejä. Näillä elementeillä luon erilaisia kuvia ja tunnelmia valotaiteen keinoin. Kokonaisuutta on mukava tarkastella sekä läheltä, että hieman kauempaa, Kulmala kuvailee kaupungin tiedotteessa.

Omenatarhassa pääsee ihailemaan myös kahden Tampereella asustavan sirkusartistin Sirkusduo Passiilin LED-keilajongleerausta kello 16–18 aikana. 

Kangasalan jäähallissa järjestetään mailallista yleisöluistelua kello13.30–14.30 ja mailatonta luistelua kello 14.30–15.30. Liikkumaan pääsee myös MLL:n Kangasalan yhdistyksen liikunnallisella rastiradalla Pikkolan leikkikentällä kello 15–18. Leikkikentällä pääsee osallistumaan yhteisliikuntahetkeen kello 16 ja 17. 

Tapahtuman tarjoiluista vastaavat Pikkolan koulun vanhempainyhdistys sekä Kangasalan Melojat ry. 

Yhteiskuljetuksin tapahtumaan

Kaupungin tiedotteen mukaan Finnentie on suljettu henkilöajoneuvoliikenteeltä kello 15-19 koulukampuksen kohdalta Rekiäläntien ja Finnentien risteyksestä Lyhdekujan ja Finnentien risteykseen.

Kaarina Maununtyttärentieltä Finnentielle sallitaan asuintonteille ajo, ja muu Kangasalan keskustaan suuntaava liikenne ohjataan Kangasalantien ja Lahdentien kautta. 

Tapahtumaan voi saapua esimerkiksi joukkoliikenteen busseilla. Kaupunki tarjoaa myös maksuttomia yhteiskuljetuksia.

Kuljetusreitit ovat Pohja-Kuhmalahti-Sahalahti-Pikkola, Raikku-Pikkola, Suinula-Ruutanantie-Pikkola, Ponsa-Suomaseman tienhaara-Huutijärvi-Pikkola ja Kuohenmaa-Rantakoivisto-Pikkola.

Kuljetusten aikataulut ja pysäkit päivittyvät tapahtuman sivulle.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.