Uusia ihmisiä uusiin tehtäviin

0

Kaupungin virkakunta vaihtuu kovalla vauhdilla, kun johtavat viranhaltijat jäävät eläkkeelle yksi toisensa jälkeen.

Sosiaali- ja terveysjohtajan ja sivistystoimenjohtajan paikoilla istuvat jo uudet henkilöt. Teknisen johtajan paikalle on valittu uusi henkilö uudella virkanimikkeellä. Eläköitymisestään on ilmoittanut myös kaupungin kehitysjohtaja.

Pian on vuorossa kaavoitusarkkitehti, eikä talousjohtajallakaan ole enää montaa vuotta jäljellä.

Kokeneiden virkahenkilöiden mukana poistuu iso määrä kokemusta ja näkemystä. Tilalle tulee kuitenkin uusia ajatuksia ja näkemyksiä, joten lähtöjä on turha jäädä harmittelemaan.

Oleellista on se, mitä saadaan tilalle.

Rekrytointi on vaikea laji. Vaikka apuna käytetään erilaisia rekrytoinnin ammattilaisia, valinta saattaa mennä aivan pieleen, eivätkä epäkohdat tule esille edes koeaikana.

Vika ei suinkaan ole aina työnantajassa tai työpaikassa, työntekijä saattaa vain yksinkertaisesti olla väärä henkilö juuri siihen paikkaan, johon on tullut valituksi.

Kaupunki on lähtenyt rohkeasti muuttamaan aikaisempia virkanimikkeitä uudenaikaisemmiksi. Esimerkiksi elinympäristöjohtaja on herättänyt hieman hymähtelyä kuntalaisissa, mutta kun tarkemmin ajattelee, se on oikein kuvaava nimitys sille työlle, jota kyseisen viranhaltija pitää tehdä.

Vaikka tittelillä ei tehdä töitä, sillä on ohjaava vaikutus. Siksi titteleitäkin pitää uudistaa, samoin kuin työnkuvia, vastaamaan nykyaikaa ja sen tarpeita.

 

Edit. 29.8. Korjattu elinvoimajohtaja elinympäristöjohtajaksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.