Koti Uutiset Vaahtopesu ja robotti-imuri pitävät uimahallin puhtaana

  Vaahtopesu ja robotti-imuri pitävät uimahallin puhtaana

  0
  Laitoshuoltaja Aleksi Kettunen tarkistaa hyppyaltaan pohjalla liikkuvan robotti-imurin toiminnan.

  Uimahalli Kuohun viikkosiivous on seitsemän tunnin perusteellinen puunausrupeama. Robotti-imuri käy keskiviikkoaamuisin läpi altaiden pohjat, ja desinfiointiaineet hävittävät kaikenlaiset bakteerit.

  Tuhti viikottainen siivous kuuluu kaikkien uimahallien perusrutiineihin. Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut tiukat vaatimukset uimahallien hygieniahtasolle.

  Tärkein seurannan kohde on altaiden uimaveden puhtaus. Pukuhuoneiden ja allastilojen puhdistus vaikuttaa suoraan uimaveden laatuun.

  Lattioilla ja seinäpinnoilla majailevat bakteerit kantautuvat helposti uimareiden mukana altaisiin.

  – Pintojen viikoittainen tehopesu ja desinfiointi on siksi täysin välttämätön osa hallin puhtaanapitoa, uimahalliyhtiön toimitusjohtaja Paula Liinamaa painottaa.

  Viikkosiivous tarkoittaa uimahallissa perusteellista sisätilojen ja altaiden puhdistusta.

  Siistijät pesevät kaikki lattia- ja seinäpinnat tehopesuaineella. Työhön kuuluvat myös lattiakaivojen puhdistus, kaikkien pintojen desinfiointi ja saunojen perusteellinen pesu.

  – Käytämme vahvaa klooripesuainetta, ja sen vuoksi hallin pitää olla siivouksen ajan suljettuna kävijöiltä, sanoo Kuohun siivoojana jo yhdeksän vuotta työskennellyt Riitta Savolainen.

  Huoltoaamuna altaiden puhdistus alkaa imuroinnilla. Altaiden pohjille kertyneet hiukset ja muut epäpuhtaudet lähtevät pitkävartisella letkuimurilla.

  Seuraavaksi robotti-imuri käy läpi kauttaaltaan altaiden pohjat. Siivous sisältää altaiden seinämien mekaanisen pesun vesirajan kohdalta.

  Epäpuhtaudet jäävät hiekka- ja aktiivihiilisuodattimiin. Lisäksi käsittely ultraviolettivalolla tappaa vedestä viimeisetkin bakteerit.

  Allasveden suodatusjärjestelmä toimii ympäri vuorokauden. Hallin noin miljoonan litran allasvesimäärä kiertää suodattimien läpi kerran kahdessa tunnissa.

  Huoltohenkilöstö tarkistaa keskiviikkoisin vesipumppujen, tiivisteiden, suihkujen ja saunojen kiukaiden kunnon. Sähkö- tai putkiasentaja on välillä tarpeen.

  Kuohun väki seuraa päivittäin altaiden veden laatua. Omat laitoshuoltajat ottavat vesinäytteet ja tekevät perusanalyysit paikan päällä.

  – Seuraamme omilla testeillämme lähinnä veden happamuutta ja klooripitoisuutta, laitoshuoltaja Harri Järvinen kertoo.

  Vesinäyte lähtee kahden viikon välein ulkopuoliseen laboratorioon, joka tutkii veden bakteeripitoisuudet. Tulokset tulevat suoraan Kuohuun ja terveystarkastajalle.

  Veden happamuuden ja klooritason seuranta antavat kunnossapitoväelle hyvän kuvan veden kokonaislaadusta. Kun mittausarvot pysyvät tasaisina ja selkeästi tavoiterajojen sisällä, tilanne on yleensä kaikin puolin kunnossa.

  Lue lisää uimahalli Kuohun viikkosiivouksesta ja kunnossapidosta 28.2.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän