Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Vaalikamppailu on jo alkanut

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 18.1.2017 kello 8.00

Tulevalla valtuustokaudella tehdään todennäköisesti historiaa: kunnan budjetista häviää sote-uudistuksen myötä noin puolet ja kunnan rooli muuttuu oleellisesti.

On todella tärkeää, että valtuustossa istuu fiksuja ja avarakatseisia ihmisiä, jotka kykenevät näkemään tulevai­suuteen, minkälainen kunta siellä häämöttää. Heidän tehtävänsä on pitää huolta, että Kangasala pärjää myös uudessa tilanteessa.

Tässä mielessä ajateltuna nyt olisi tarjolla todellisia vaikuttamisen paikkoja, mutta tiettävästi minkään puolueen ei ole vielä tarvinnut potkia ylimääräisiä ehdokkaita pois listoiltaan.

Paikallislehdelle vaalit ovat merkitykselliset monessa mielessä. Seuraamme kuntapolitiikkaa muutenkin tarkasti, luonnollisesti myös vaaleja.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Tutkimuksiemme mukaan myös lukijat kaipaavat meiltä kuntauutisia. Se on ymmärrettävää, sillä esityslistatekstien ja päätösten hakeminen netistä käy työstä.

Mukavampi niitä on kuluttaa tiivistettynä ja kansankielistettynä paikallislehden palstoilta.

Haluamme olla myös itse vaikuttamassa siihen, että keskustelua asioista syntyy. Tästä syystä järjestämme jälleen muutamia vaalitilaisuuksia, joissa kysymme puolueilta ja heidän ehdokkailtaan tulevaisuuden Kangasalasta.

Kerromme tilaisuuksista lisää lähiviikkojen aikana sekä Kangasalan Sanomien printissä että verkossa osoitteessa kangasalansanomat.fi.

Sanomalehdet ovat kaikkinensa tärkeässä roolissa, kun kansalaiset tekevät äänestyspäätöksiään.

Hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan 63 prosenttia suomalaisista aikoo hakea äänestyspäätöksensä taustaksi tietoa painetuista sanomalehdistä. Sanomalehtien digitaalisia palveluita aikoo hyödyntää 36 prosenttia kansalaisista.

Tutkimuksen teetti Sanomalehtien liitto ja sen toteutti käytännössä IRO Research.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös